Citroën C3: Auto start niet na lange stilstandstijd

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 L

Hallo,

Het volgende probleem doet zich voor bij mijn C3; de auto start niet na lange stilstands tijd. Het probleem heeft zich nu 3 keer voor gedaan. Als de auto 4 a 5 dagen heeft stilgestaan start deze niet meer. Het lijkt wel of de auto geheel spanningsloos is, de automatische deurvergrendeling werkt niet meer, klok is uit gevallen, voorgeprogammeerde zenders van autoradio zijn verdwenen, en als sleutel in het contact gestoken wordt en je probeert te starten gebeurt er niets.

Ik heb de volgende handelingen uitgevoerd om de auto te starten. Middels startkabels de auto kunnen starten. Het eerste waar ik aan dacht het wordt tijd om een nieuwe accu te halen. Maar ik had de startkabels verwijdert en de auto uitgezet en vervolgens een poging gedaan om te starten en geen probleem. 6 maal achtereen gestart en geen probleem. Ongeveer anderhalf maand rond gereden zonder problemen en vanavond was het voor de derde keer raak.

Is er iemand die enig idee heeft wat het probleem kan zijn.

Alvast bedankt,

Raimundo

Nieboer30

Geplaatst door Nieboer30 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Raimundo de accu wordt leeg getrokken. Heb je kort geleden die radio ingebouwd? Neem om een lekstroom te meten de Min -pool los en houdt er een staaflampje tussen van bijv. 5 watt. Vaak blijft er een lampje in de achterbak branden . Haal de zekering uit van zaken die in aanmerking komen en zie wanneer het lampje dooft. Meet ook de laadspanning die moet bij volle accu boven de 14 volt komen . Onder de 13v. kan een lekke diode in de dynamo een oorzaak zijn. Zoek de fout. Succes.

Nieboer30 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, ik zal morgen eens gaan meten of er een lek stroom is. Volgens mij ga je ervan uit dat de accu leegloopt, dit is niet het geval naar mijn idee. Want op het moment dat ik de auto gestart heb met start kabels en vervolgens direct weer uit zet en de startkabels verwijder start de auto op zijn eigen accu. En dit 6 keer achter elkaar zonder enig probleem. Zou het een relais kunnen zijn die na verloop in een tussen stand komt te staan???

Is wellicht het vermelden waard ik heb begin januari de accu vervangen, maar ik twijfel nu of dit wel nodig was.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Controleer dan de kabels die betrekking hebben op de startmotor, Maak ze desnoods even los en vast . Laat een ander starten en de sleutel in de startstand houden en beweeg de kabels of geef de startmotor een tik. Aansluiting vande kleine/dunne draad op het startrelais is ook vaak de veroorzaker. groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.