Citroën C2: Auto start soms wel soms niet.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 hdi

Hallo,

Ik heb een probleem met het starten van mijn auto!
Al een tijdje heeft mijn c2 start probelem eerst starten die bijna altijd, als de auto niet wiide starten drukte ik op de sleutel om de deuren open en dicht te doen. Het probleem was dan meestal opgelost.

Gisteren wilde ik weer de auto starten, alleen nu starten de auto helemaal niet meer, heb een andere sleutel gepakt zonder afstandbediening en probeerde daar de auto mee te starten maar helaas geen resultaat. Hoopte eigenlijk dat het aan de chip lag van de sleutel.
Naar een paar keer proberen starten de auto toch en ben gaan rijden naar een afpraak.
Daar aangekomen zette ik de auto uit en probeerde weer te starten helaas weer geen resultaat.
Belde de ANWB en die heeft hem aan de computer gezet die gaf aan dat de krukassensor kapot was.
Ik zei dat ik hem wel even zou vervangen omdat die maar met een torx en stekker vast zat. Hij wist zeker dat dit het probeelm was van het niet starten.
Ik heb met moeite een sensor kunnen regelen bij een dealer (100 km moete rijden enz) en Zaterdag is wel een vervelende dag, helaas wilde ik de auto op Maandag weer in orde hebben voor mijn werk.
Nieuwe sensor geplaast helaas geen resultaat, daarbij wilde de ANWB mij ook niet meer helpen omdat ik had gezegd dat ik hem wel zelf ging maken. Was zeer teleurgesteld en 70 euro armer( sensor en benzine) omdat hij verzekerde dat dit het probleem van de auto was.

Kan iemand mij misschien op weg helpen??

Iwanovski

Geplaatst door Iwanovski (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 10 jaar geleden

Even voor de duidelijkheid , hij start dus WEL , maar slaat niet aan ?

Iwanovski (0), 10 jaar geleden

Als ik probeer te starten lijkt het of de startonderbreker erop staat, dus de startmotor doet het wel en ook de accu is goed, alleen hij slaat niet altijd aan.
Soms slaat die wel aan, kan dan gewoon rijden maar als ik de auto uitzet en wil wwer starten slaat die weer niet aan, kan soms min duren voor die het weer doet, en soms slaat die meteen aan. Had het probleem sporadisch maar nu doet de auto altijd zo vreemd.

Iwanovski (0), 10 jaar geleden

Helaas heeft er niemand gereageerd.

Er zat een breuk in de kabelboom, na veel meten heeft de monteur de fout gevonden.

Helaas nu startmotor droog door het vele starten.

    Beste, welke kabelboom heeft hij vervangen? Ik heb dezelfde probleem met mijn c3. Start soms zonder problemen en soms start hij niet. Als ik dan gas bij geef start hij wel. Ik veronderstel dat we dezelfde probleem hadden/hebben? - fatihcakmak (0), 3 jaar geleden

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Iwan

Toch bedankt voor het vermelden van de oplossing.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C2 of stel zelf een nieuwe vraag.