Citroën Xsara: Automaat

Bouwjaar: 2004

Xsara Picasso 2.0 automaat van oktober 2004 heeft vanaf nieuws afaan een irritante eigenschap, nl het inhouden bij een snelheid van ong.70 km/h.Klant klaagt hier bij de 1000 km check over en de auto is terug geweest naar de Citroen-dealer die hem gelevert heeft en die vertelde dat het probleem bekent is en met een nieuwe software moet zijn opgelost.Heb al eens iemand gesproken die het zelfde probleem heeft en zal dus ongetwijfeld meer voorkomen.
Probleem is echter dat we al 4 maanden op die software update zitten te wachten.Heeft iemand misschien al wel een oplossing gekregen voor dit probleem?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

citroerik (0) PRO, 19 jaar geleden

Probleem zit hem in een remband van de automaat, auto gaat dan "inhouden" vanaf 70 kilometer per uur.
Dacht dat de remband van de 3e versnelling scheef zit.
Bel anders eens met de jongens van Autrans in Lunteren, die kennen het probleem!
Heb het probleem zelf ook gehad, weekje bij Autrans gestalt en probleem opgelost.

Gr. erik

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem,bij peugeot kennen we dit probleem ook met de EW10J4 motor met elektr. gestuurde gasklep (L5 norm). Het inhouden wordt veroorzaakt door door de ugr cyclus. Die werkt bij dit type motor het hevigst rondt de 2000 omw/min. Elke keer als er uitlaatgas terug in de cilinder komt houdt hij even een beetje in, erg irritant als je een rustige rijder bent. Sinds vorige week is er bij peugeot een nieuwe update voor die het probleem zover minimaliseert dat de berijder het niet meer merkt. Bij citroen moet die update er dan ook komen of er ook al zijn lijkt mij. Ik ben al aan het expirementeren geweest met een plaatje tussen de egr klep,daar heb ik dan een gaatje in geboort zodat er minder uitlaatgas doorheen kan, er is echter een groot nadeel . N.L. asl het gaatje te klein is dan gaat het eobd lampje aan. Deze methode werkt voornamelijk redelijk goed bij motoren die niet zijn voorzien van een elektr. gasklep.
Als je er nog meer van wil weten hoor ik het wel.

Groeten,

Toni

Siem Bijman (165) PRO, 19 jaar geleden

Toni en Citroerik, bedankt voor jullie reakties.Ik heb al kontakt gehad met zowel de Citroendealer als Autrans en het vervelende is, dat het verhaal van de scheve remband inderdaad voorkomt, maar dat de citroendealer noodgedwongen moet wachten op die up-date van citroen.Als je hem bij peugeot al wel hebt, kan het niet lang meer duren of citroen moet hem ook binnenkrijgen.Wat is nl. het probleem volgens de leverende dealer: er is afgelopen jaar een software update geweest en alle Picasso automaten bij hen hebben NA de Update dit probleem gekregen. Het kan dus volgens hen niet zo zijn dat de software een remband scheef trekt. Onze auto is van oktober en wellicht is daar al die nieuwe software ingekomen die dit probleem veroorzaakt OF er zit een remband in die scheefzit.

Ik kan dus wel begrip hebben voor het standpunt van Citroen dat ze de oorzaak zoeken in een softwarefout van deze update. Zeker als je een aantal auto's hebt die dit probleem pas kregen NA de update.Dus we hebben afgesproken daar toch maar even op te wachten.Bel ik met Autrans krijg ik te horen dat het probleem bekent is en de auto na overleg met de importeur direkt dootgestuurd wordt naar hen.

We zullen vast binnenkort het antwoord weten jongens en dat wordt hier dan wel weer vermeld.

Maar even voor Ciroerik: hoe oud was de bewuste auto waar jij over spreekt precies?Van na oktober 2004 of ervoor?

citroerik (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Siem,

De auto's die wij gehad hebben zijn van voor okt. 2004 en van jan. 2005

kreazyV8wuppo (0) PRO, 19 jaar geleden

ik vraag me af wat voor type automaat eronder zit.
de oudere HP 14 en 18 ,kon je namelijk de speling van de remband afstellen.
nou wil ik niet beweren dat dat de oplossing is, maar soms kan het helpen als je hem een tikkie losser zet.
ps ben niet te entiousiast door hem enkele slagen losser te zetten, maar eerder een halve omw kan al voldoende zijn.
greets van wupke.

Siem Bijman (165) PRO, 19 jaar geleden

Auto heeft een software update gehad.Klant heeft er nog te weinig mee gereden om te kunnen oordelen of het definitief is verholpen.Horen jullie nog.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.