Citroën C3: Autoradio klinkt dof

Bouwjaar: 2004

Wie o wie weet raad met mijn probleem. Wat is het geval. Sinds een jaar rij ik een C3 met geïntegreerde Clarion autoradio-CD-speler met bediening aan het stuur. Te pas en te onpas verzwakt het geluid van de radio op alle voorkeurtoetsen. Het is dan alsof er een deken over de luidsprekers gelegd wordt. Hierdoor klinkt het geluid erg dof. Dit duurt enige ogenblikken en is dan weer verdwenen. Het komt dagelijks voor met een zeer onregelmatige interval. Het gekke is dat dit probleem zich niet voordoet bij de CD speler. Door mijn dealer is de radio-CD-speler al twee keer vervangen maar het probleem blijft. Nu heb ik me laten vertellen dat dit een sofware probleem is omdat de radio het elektronisch "zenuwcentrum" van de auto is. Mijn dealer weet er geen raad meer mee en ik voel me daardoor in de "kou" staan! Is er iemand die dit probleem herkent en eventueel een oplossing kan bieden? Zo ja laat het mij a.u.b. weten. Alvast bij voorbaat dank voor de reactie.

Richard

Richard9665

Geplaatst door Richard9665 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Turbo_hdi11674 (0), 19 jaar geleden

Vreemd probleem het zit hem dus puur in het radio gedeelte.
Ik zou een een andere antenne voet en spriet proberen. misschien doordat je signaal even wat minder sterk is de radio overgaat naar de mono-stand dat geeft ook een aparte geluids verandering.
Succes

Martijn7401 (0), 18 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook!!!! Het is een ontvangst probleem. Radio is al bij de dealer omgewisseld voor een nieuwe. Deze radio heeft (hebben meerdere autoradio's) de rottige neiging om bij een iets mindere ontvangst naar een soort mono over te gaan, hoe slechter de ontvanst des te minder het stereo beeld, geluid wordt hierbij doffer. Heb zelf gemerkt dat wanneer je de 12V voeding van de antenne (actieve antenne) afhaald er niets gebeurd met de ontvangst. dealer heeft ook deze antenne er nieuw op gezet. Heeft niets uit gehaald!! Ik ga zelf nog proberen een Hirschman flex 16V antenne erop te zetten en hoop dat het dan beter wordt..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.