Citroën C3: Rammelend stuurhuis C3

Bouwjaar: 2004

In mei 2004 heb ik een nieuwe Citroen C3 1.4 Difference gekocht.
In juni 2004 heb ik bij de eerste inspectiebeurt bij de dealer gemeld dat er rammelend geluid te horen was bij het rijden over een ongelijke weg. Er werd mij verteld dat dit geluid afkomstig was uit het stuurhuis en dat men hierover al meer klachten had maar dat er geen oplossing voorhanden was. Het wachten was op nieuwe onderdelen van de fabriek. In oktober 2004 was er nog geen echte oplossing voor het probleem maar heeft men wel een noodreparatie uitgevoerd, een ringetje geplaatst of zoiets. Het probleem was hier niet mee opgelost, het gerammel bleef. In februari 2005 heb ik hierover contact gehad met Citroen Nederland, die wijst alle verantwoordelijkheid af door te stellen dat e.e.a. binnen de toleranties valt en dat ik het maar met de dealer op moet lossen. Deze kan het echter niet oplossen, er zijn al z.g. Braziliaanse stuurhuizen geplaatst maar in veel gevallen lost dat het probleem van het rammelen ook niet op. De dealer vertelde mij dat de nieuwe C3's die nu verkocht worden nog steeds het probleem hebben. Al met al vind ik dat de hele gang van zaken zeer slecht door Citroen wordt behandeld.

Toon11632

Geplaatst door Toon11632 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Turbo_hdi11674 (0), 19 jaar geleden

Deze hardnekkige problemen komen bij veel c3's voor en is meer vervelend dan schadelijk. De Braziliaanse stuurhuizen helpen wel maar dat geeft teveel nadelige gevolgen van de stuurwerking. Daarom heeft citroen besloten deze stuurhuizen niet in Nl te gaan monteren. Er wordt wel aan het probleem gewerkt en ik heb me laten vertellen dat er in juni/juli dit jaar een verbeterd stuurhuis (andere fabrikant) op de markt komt.De huidige stuurhuizen voldoen inderdaad aan de door citroen geeiste toleranties maar door de materiaal keuze ontstaat er blijkbaar toch een rammel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.