Citroën Ax: AX 1992 slaat niet aan

Bouwjaar: 1992

Ik ben (nog) niet helemaal thuis in de AX, maar het volgende probleem doet zich voor: Van de week auto gestart, stationair laten lopen, wel tijdens de vrieskou, hij slaat af en is niet meer aan te krijgen. Hij slaat dus niet aan. Je hoort de brandstofpomp druk opbouwen, startmotor draait rond, maar aanslaan ho maar. Hij geeft geen vonken op de bougies, maar vorig jaar nieuwe bobine en moduul geplaatst. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn??

wim12249

Geplaatst door wim12249 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe is je accu,als je startmotor ronddraait moet er nog wel wat spanning zijn voor de ontsteking.Geeft vooral in de kou problemen.

wim12249 (0), 18 jaar geleden

De accu is in orde John, ik kan ook lang genoeg doorstarten.

wim12249 (0), 18 jaar geleden

Toch het ontstekingsmoduul naar de kl... Verwisseld en hij loopt weer. Toch eigenaardig dat die weer kapot gaat. Is er iemand die me kan vertellen hoe het ontstekingmoduul wordt aangestuurd en wat het precies doet naar de ontsteking toe?

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Wim, de computer meet het toerental en het bdp.Hij geeft impulsen aan het onstekingsmodule dat is een transistorschakelaar ipv. de onderbrekerkontakten die het laagspanningsdeel van de bobine onderbreekt.Deze transistors zijn veel gevoeliger voor alles wat met statisch en verkeerde aansluiting te maken heeft.

wim12249 (0), 18 jaar geleden

Toch vreemd dat de module toch weer de geest heeft gegeven. Maar hij deed het weer.... Ik heb de ecu opnieuw ingeregeld want hij liep hoog stationair, maat dat gaf geen verandering. Wel zag ik toen dat de kap niet goed zat op het injectiehuis. Ik druk die aan en de auto wil helemaal niet meer aanslaan. Van alles nagekeken, alle stekker verbindingen enz., aangesleept maar niet starten. Omdat ik de brandstofpomp ook niet hoorde, heb ik er rechtstreeks 12 volt op gezet en hij liep gewoon. Tot mijn verbazing ging het managementlampje toen branden en hij startte ook weer. Heel eigenaardig... Maar hij loopt weer als een zonnetje. Maar wat is nou de oorzaak?
Ik heb vandaag nog eens alles nagekeken en met het rommelen aan de stekkertjes kwam wel een storing naar boven waardoor het dubbelrelais afviel. Dit was de witte stekker onder de ecu. Hiervan was 1 contact wat bruin aangeslagen. Deze veroorzaakt dus de storing, Ik heb deze draad omgeleid, en nu maar hopen dat de storing niet meer voorkomt.
John, bedankt voor de uitleg.

joost5834 (0), 18 jaar geleden

Helaas john de meeste axen hebben geen bdp sensor.
in de meeste gevallen zal het de ontstekingsmodule zijn, soms de verdeler als het soms wel/niet werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.