Citroën Xantia: benzinereuk bij Xantia 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Deze Xantia ruikt onregelmatig sterk naar benzine, zowel in de auto als buiten de auto. Klant zegt dat ie het met nat weer sterker ruikt maar dit lijkt me sterk. Heb laatst wel bij een 307 soort gelijk probleem gehad. Zat toen bij het koolstoffilter. Heeft iemand ervaring met zo'n Xantia m.b.t. dit probleem?

Wim

Jansonius

Geplaatst door Jansonius (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mcitr. (0), 16 jaar geleden

geen xantiaprobleem, slangen overal lekvrij? aansluitingen benzinefilter (hangt onder de auto), tank is van kunststof dus kan het niet zijn.

DDT (0) PRO, 16 jaar geleden

Brandstofslang-aansluitingen aan injectorrail controleren, deze willen nogal eens lekken. Ook de brandstofdrukregelaar controleren.

peterh8902 (5) PRO, 16 jaar geleden

aansluiting op injectorrail bovenop klepdekstel aan db-zijde al vaker meegemaakt!
bij ons ging het over de 16v!!!

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

veel voorkomend dat benzineslangen die over de motor lopen haarscheurtjes gaan vertonen zoals ddt en peterh al zeggen
kijk ook even of onderzijde van tank benzine lekkage zichtbaar is

citroenmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

komt wel eens vaker voor zie opmerking van DDT aansluiting rail en drulregelaar.

AANVULLING: laag tegen het schutbord onder de motorkap zitten verbindingen van rubberslang naar kusstof leiding. Daar zitten van die originele klik slangklemmen om ,en daar lekt hij vaak heel iets benzine omdat de slang verstafd is en de klem niet meerekt.

Ook de slang van de tankontluchting wil wel eens stuk schuren over een stoeprand oid, het is zon geribbelde slang onderaan bij de vulhals.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.