Citroën Xantia: stangen stabilisator-veerpoot

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Ik ben in een tijdsbestek van 1.5 jaar aan mijn derde stetje stangen bezig die de stabilisatorstang verbinden met de veerpoten aan de voorkant. Er ontstaat heel snel speling op 1 van de kogels. Ga terug naar brezan (merk IQ) en krijg mijn geld terug. Hulde! Maar....iedere keer weer die auto op blokken en slijptol erbij. Heeft iemand een tip voor een goed merk stuur / kogelonderdelen?
Bedankt

mcitr.

Geplaatst door mcitr. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (10) PRO, 16 jaar geleden

marcel ik weet niet of er veel verschil is maar probeer de orginele dan eens.

groetjes jan.

davy2038 (0) PRO, 16 jaar geleden

verlaagd?
groeten davy

mcitr. (0), 16 jaar geleden

Nee gewoon normale hoogte.

davy2038 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik monteer gewoonlijk het merk sidem,
geen problemen mee
groeten davy

b.rozema (0), 16 jaar geleden

ga eens naar de sloop.

mcitr. (0), 16 jaar geleden

Ik heb 'm vervangen door Citroen orgineel. Het huis waar de kogels inzitten is net even forser dan bij de imitatie. Prijs bijna twee keer zo hoog. Ik ben benieuwd hoe lang deze het volhoud.
De sloop is zeker een optie, alleen de meesten die er een tijdje onder zitten krijg je er niet heel onderuit; het inbusje waarmee de de bout moet vasthouden om de moer los te draaien draait snel door en dan rest maar 1 methode en dat is slijpen.

b.rozema (0), 16 jaar geleden

ik had hetzelfde probleem met een bx 14, ik bleef ze aan het vervangen totdat ik op de sloop 2 van dezelfde auto had gehaald en op de mijne heb gezet, deze hieden het wel vol, nu rijd ik een 16 tzi die heeft totaal geen probleem met deze stangen, mischien verschillend lengte ik weet het niet.
Om ze los te draaien moet je ze steeds vast slaan in het conische gat, het gaat moeilijk maar het gaat, geduldwerkje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.