Citroën Berlingo: Berlingo 1.6 16V loopt onregelmatig zowel op gas (G3) als op ben

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ik heb een Berlingo op die onregelmatig staionair loopt zowel op benzine als gas ( , en ook onder de ongeveer 2300 toeren heel onregelmatig loopt (stotterd soms bij acceleren vooral op lpg maar houd ook op benzine bij lagere toeren in).
Boven de 2500 toeren loopt ie als een trein.
Er zit wel een hele historie achter deze vraag ik zal hem in het kort trachten uit te leggen.
Ik kocht deze Berlingo 2 jaar geleden toen had ik een vergelijkbaar probleem echter toen ging ook het motor management lampje branden nu niet.
Er is toen na het vervangen van accu bougies labda sonde bobine en mapsensor uiteindelijk de gas computer vervangen en het probleem was over (wel 6 maanden verder) maar goed .
In januari 2006 was deauto aan een nieuwe distributie snaar toe en ..... jawel na vervangen (bij citroen in Steenbergen) brak de bout van de spanrol gevolg kop kapot.
Deze is op koste van citroen gereviseerd echter blijbaar hadden de zuigers ook een opdonder gehad en in de vakantie liep het blok in elkaar( ik was al een paar maal terug geweest omdat de motor na de koprevisie erg veel olie verbruikte).
Maar goed dit is de voorgeschiedenis ik heb de motor nu zelf vervangen en alles overgezet maar dus bovengenoemde ellende.
Ben al bij 2 citroen garages geweest maar die konden beiden niets vinden behalve de gas klep deze is gereinigd en de sensor aan de gaskabel is vervangen echter dit helpt niets (bij losse gaskabelsensor loopt ie als een zonnetje op 1100 toeren zowel op gas als op benzine).
Heeft iemand een idee is de mapsensor weer stuk ???
Ik heb het inlaat spruitstuk op scheurtjes ed egcontroleerd maar kon niets vinden ook alle slangen lijken ok.
wie heeft enig idee

alvast bedant Joost

everari

Geplaatst door everari (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

maxuma (0) PRO, 17 jaar geleden

inlaatspruitstuk is makkelijk te controleren met draaiende motor gewoon remmenreiniger er op spuiten als de motor dan anders gaat lopen kan je het daar in vinden.aangezien die het op beide brandstoffen doet kan je alles op gas al uitsluiten dus computer etc etc,mapsensor zou ik mee beginnen kijk ook even hoe deze eruit ziet of even reinigen,is de gasklep niet krom door bijvoorbeeld een backfire.veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.