Citroën Xsara Picasso: bij achteruit rijden en ik stuur naar links/rechts hoor ik, tik/

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 16V

Hallo,
Ik heb een vraag als ik met mijn Citroen achteruit rijd en ik stuur naar links of rechts dan hoor ik iets van een tik/knak, wie weet wat dit kan zijn of heeft dit mee gemaakt. Als ik vooruit rijd heb ik het probleem niet.
En ik heb geen originele citroen radio ingebouwd, kan het daarom zijn dat de boorcomputer niet meer de actieradius en dergelijke meer aangeeft op de display, en het knopje van ruitewisserhendel werkt ook niet heeft dit ook met de radio te maken.
Wacht meet veel belangstelling op jullie antwoord.

ad89

Geplaatst door ad89 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

martijn v o (0), 13 jaar geleden

Is het bij het achteruit rijden een eenmalige tik/knak of al je wat langer in een rondje achteruit rijdt zijn dan meerdere tikken/knakken te horen?
Is het alleen bij het achteruitrijden of is het als je remt?

ratdraaier (0), 13 jaar geleden

waarschijnlijk een homokoneet die stuk is dat kun je wel zien als een aandrijfas hoes is gescheurd
gr andre

ad89 (0), 13 jaar geleden

Het is als ik achteruit rij en dan naar links of rechts ga en dan lichtjes rem, het lijkt er op als je met je wiel over een steen gaat die dan weg schiet.
Het is een eenmalig tik/knak. Ik heb nog niet geprobeert als ik rondjes rij dat ie dan ook het geluid maakt.
Mocht het de homokoneet zijn, is dit dan vrij prijzig, ik heb de auto pas gekocht, ik heb 6 maanden bovaggarantie.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Wel eens er aan gedacht om een garantie afloopkeuring uit te laten voeren?? gewoon bij een universeel bedrijf, dat door bijv. kennissen of familie wordt vertrouwd?

hr

Peco Power

Apache (0) PRO, 13 jaar geleden

Het geluid kan ook van het subframe komen (bouten 1 voor 1 los halen inspuiten en weer vast zetten ) maar je hebt toch nog garantie maak daar gewoon gebruik van .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.