Citroën citroen: Bijgeluiden c2

Bouwjaar: 2005

Goedemiddag samen,

Wie heeft ervaring met een C2 van 2004 op het gebied van kraken en rammelen van het voortrein, komt het vaker voor dat stab.stangrubbers en/of evt.fuseekogels bijgeluiden gaan maken??(vooral bij iets scherpere bochten)??en een zeer luid snerpend (aan lopend) geluid na ritten van langer dan +/- 10 a 15 min,lijkt bij wielen vandaan te komen remmen e.d. volgens citroën garage niks aan te zien!!echter zeer luid en "eng" geluid

wie kan mij tevens vertellen hoe lang de garantie termijn bij Citroën is??

Alvast bedankt voor jullie hulp,
Toon

Toon11629

Geplaatst door Toon11629 PRO , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

Alex218 PRO, 17 jaar geleden

een nieuwe auto bij de merkdealer gekocht heeft een garantie van 2 jaar. Dit staat allemaal in het garantie en onderhoudsboekje dat bij de auto is verstrekt.

Daarin staat ook wat er wel en wat GEEN garantie is.

Kraken van de voortrein is volgens mij in het begin ook een storing van de C3 geweest en is toen ook een service mededeling voor gekomen meen ik.. wellicht hetzelfde probleem?

Het snerpende geluid zou kunnen betekenen dat de multiriem niet goed gespannen is of dat er daar iets anders niet goed is. Misschiehn ooit wel eens een slippende V-snaar gehoord? ik gok dat dat het is. Overigens is het wel zo dat bij volledige stuuruitslag naar L of R de pomp ook een naar geluid gaat maken, maar dat is inherent aan het systeem (en bij elk merk gelijk)

Bij twijfel over de prestatie van de dealer gewoon een andere opzoeken. Kijk zelf wat het beste past bij je qua reparatie maar ook qua totaal gevoel. De garantie is in nederland zowiezo bij elke erkende (!) citroen garage geldig.

maxuma PRO, 17 jaar geleden

remmen lopen heel vaak aan hebben ze echt allemaal voor de rest zit er ook een bijgeluid in het stuurhuis kennen ze een paar dingen aan doen om te kijken of het weg gaat gaat het met deze oplossingen niet weg is er nog geen oplossing voor van citroen uit stabstangen gaan ook wel eens stuk

citroenmonteur PRO, 17 jaar geleden

Snerpend/gierend geluid komt bij de voorremmen vandaan. Deze moeten goed worden schoongemakt en ingevet.
Rammel kan zijn stab. stang of fuseekogel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.