Citroën Berlingo: Binnenverlichting reageert niet op linkerportier

Bouwjaar: 2000

Linkerportier openen, geen binnenverlichting aan.Rechterportier wel.Je zou zeggen een nieuw portierschakelaartje, maar het vreemde is als je het linkerportier opent en je hebt de sleutel nog in het contactslot zitten dat deze wel gaat piepen.Wordt dit anders aangestuurd dan de binnenverlichting ofzo? Auto komt volgende week binnen en ben benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Turbo_hdi11674 (0), 19 jaar geleden

Waarschijnlijk gaat het hier om een berlingo met BSI. Bij deze berlingo's zit het portier schakelaartje in het slot verwerkt.
Dus een complete slotmotor vervangen.De verlichting zoemer is volgens mij daar nog weer apart van geschakeld. Vandaar dat deze nog wel werkt.
Ben benieuwd. Succes alvast.

Siem Bijman (115) PRO, 19 jaar geleden

Auto komt volgende week Turbo, maar het portierschakelaartje rechts zit ook , net als links, gewoon in de deurstijl en als die deur openstaat reageert de binnenverlichting wel op het indrukken van het schakelaartje.Bedankt voor je aanwijzing en laat nog wel even weten hoe we het strars opgelost hebben.

alie289 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi zelf heb ik een peugeot partner=zelfde type als berlingo voor de sleutelpiep zit een schakelaar in het slot verwerkt en voor de binnenverlichting zit er een schakelaar in de a-stijl dus 2 verschillende schakelaars zelf heb ik de schakelaar van mijn auto pas uit elkaar gehaald en schoongemaakt toen was het probleem opgelost., mijn auto is van 99 dus zal ongeveer gelijk zijn . succes.

Siem Bijman (115) PRO, 19 jaar geleden

Duidelijk Pieter, dn zal het schakelaartje dus wel stuk zijn.Horen jullie nog.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.