Citroën C4 Picasso: Blokkeren krukas om krukaspoelie los te krijgen.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Wie kan er mij vertellen hoe je de krukas blokkeer om de krukaspoelie los te krijgen.
Wil je de plaats aangeven waar de plekken zitten waar je dat doet ?

Pakreel

Geplaatst door Pakreel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pakreel (0), 10 jaar geleden

De bout van de poelie op de krukas gaat heel moeizaam los.
Omdat ik nog niet weet hoe je de krukas moet blokkeren heb ik de auto in de versnelling gezet en mijn vrouw stevig op de rem getrapt. Is dat niet riskant ?
Mijn vraag is, is het krukastandwiel van deze Citroen spieloos zoals dat ook bij de Renaults voorkomt ? Als ik de bout van poelie met veel kracht, linksom als je voor de poelie sta, een beetje losdraai lijkt het alsof de nokkenastandwielen niet draaien.
De nokkenastandwielen zijn niet gelijk. de voorste is uit één geheel de achterste, kant van het schutbord, blijkt er ééntje te zijn met een trillingsdemper, messing kleur, waarbij deze gedeeltelijk is losgekomen. Zie foto. Fora geven aan dat je dan dit tandwiel moet vervangen hoewel je ermee door kan rijden wordt gezegd.

Graag jullie reactie op het vastzetten van de krukas en de overige vragen.
[url=http://postimg.org/image/htprn2bit/][img]http://s10.postimg.org/htprn2bit/Afbeeld...[/img][/url]

Pakreel (0), 9 jaar geleden

Het probleem was dat de bout van de krukaspoelie geborgt was met een soort locktite, schroefdraad borglijm. Door de bout los en vast, elke keer iets verder, met de luchtsleutel te gaan is het gelukt. Jammer dat alles dan weer netjes afgesteld moet worden. De paspen daarvoor moet op een erg lastige plek, onderaan de versn.bak, waar deze tegen het motorblok gemonteerd zit geplaatst worden.

T.a.v. het nokkenastandwiel met een rubberen laag voor demping. Dit tandwiel vervangen, je kan het bij mijn weten alleen bij de dealer halen en dan betaal je de hoofdprijs, in mijn geval € 251,05 incl. Dat rubber blijkt te verouderen in de loop van de tijd. Auto is meer dan 10 jaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.