Citroën C4: fabrieksradio vervangen, stuurwielbediening?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

ik heb niet echt een probleem, maar meer een vraag.. Ik ga woensdag mijn "nieuwe" c4 ophalen bij de garage en twijfel over of ik de fabrieksradio erin laat zitten en dus geen mp3's kan afspelen, of mijn eigen pioneer radio erin plaats en daarmee een hoop functionaliteiten kwijt raak die via de radio gaan.. Weet iemand wat hier precies de gevolgen van zijn?

Zo heeft de auto onder andere stuurwielbediening, welke ik zou kunnen omzetten met een Connects2 + pioneer lead (stalk adapter), maar ik heb mij laten vertellen dat de boordcomputer ook gedeeltelijk wordt bediend door de knoppen op de radio.. Weet iemand hier meer van?

Andere opties zouden zijn:

- Radio ruilen met die van mijn vader (uit een Berlingo van 2 jaar nieuwer). Hij gebruikt zijn mp3 functie namelijk nooit. In dit geval de volgende vraag: heeft de originele fabrieksradio die WEL mp3cd's kan afspelen toevallig ook een usb mogelijkheid? (bijvoorbeeld aan de achterkant ofzo)
- 5cd Wisselaar vervangen voor een mp3/usb module. dit kost ongeveer 130 euro heb ik gevonden en de bediening is matig.
- huidige radio behouden en mp3's afspelen met mijn telefoon via de line-in/aux. Nadeel hiervan is dan wel weer dat dit niet zo handig werkt met mijn parrot carkit.

Het liefst zou ik een alles-in-1 oplossing hebben. Mijn pioneer radio biedt dat wel, maar kan ik dan nog mijn boordcomputer bedienen?

ps. als iemand een goedkoper alternatief kent voor de Connects2, dan hoor ik dat ook graag! Ik vind ruim 60 euro voor een OEM verloopkabeltje nogal prijzig ;)

wizzie

Geplaatst door wizzie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GOVA (0) PRO, 10 jaar geleden

Probeer eens zonder de radio het uur en datum te wijzigen. Bvb na het loskoppelen van de batterij.
Daarna kan je zonder moeite wel de juiste beslissing nemen ....

harry4203 (450) PRO, 10 jaar geleden

als je de juiste stuurwielinterface hebt, kun je het display gewoon met de stuurwielbediening goed zetten.

wizzie (0), 10 jaar geleden

ik zal het eens proberen.. bedankt voor de tips!

wizzie (0), 10 jaar geleden

ik heb de auto op de stoep staan ondertussen en ben wat aan het uitproberen geweest. Ik ben toch tot de conclusie gekomen dat ik liever de originele radio erin laat, dat staat en werkt beter.. Ik heb ondertussen een bluetooth audio ontvangertje gekocht welke op de AUX ingang van mn radio komt. Zo kan ik mp3's vanaf mn telefoon afspelen in de auto.

Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.