Citroën Xsara Picasso: Bonkend / krakend geluid in de ophanging na vervanging voorveer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Bonkend / krakend geluid in de ophanging na vervanging voorveer.,
Ik trof de auto op de parkeerplaats aan met een lekke band, bleek de linker voorveer gebroken te zijn en ook door de band heen.
Na vervanging van de veer maakt de auto an de linker voorkant een bonkend /kraken geluid wanneer ik over oneffenheden in de weg rijdt. Wat zou dat kunnen zijn ?
Alvast bedankt.

tjbeer

Geplaatst door tjbeer (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Alles wel weer vastgezet zoals het hoort?

tjbeer (0), 12 jaar geleden

Ben terug geweest nar de garage, ze hebben de bevestigings punten gechecked, volgens hen zou het ook nog de schokbreker kunnen zijn. Maar die deed het daarvoor prima ... vandaar dat ik twijfel.

tjbeer (0), 12 jaar geleden

Het wordt steeds erger , weer naar de garage geweest . De linker schokbreker heeft door het afbreken van de veer natuurlijk een flnke opdonder gehad .... De auto stond zo laag , mede door de lekke band, dat ik in de eerste instantie de krik er niet eens onder kreeg . Beide schokbrekers worden deze week vervangen. Ik laat de uitkomst eind deze week nog even weten :-(

harry4203 (460) PRO, 12 jaar geleden

zijn ze niet in staat om eerst een oorzaak te vinden dan? een schokbreker op zich gaat niet kraken na het breken van een veer. wat soms wel eens gebeurt is dat door de klap van het breken van de veer de schotel waarop deze rust losbreekt van de schokbrekerpoot. dit is gewoon zich/voelbaar.

tjbeer (0), 12 jaar geleden

dat is mij iets te technisch. is die schotel geen onderdeel vd schokbreker dan?

harry4203 (460) PRO, 12 jaar geleden

jawel, maar ik bedoel dat er dan een zichtbare oorzaak is. ik maak nu uit het verhaal een beetje op dat ze eigenlijk niks kunnen vinden, en dus de schokbrekers maar vervangen.

tjbeer (0), 12 jaar geleden

Dat gevoel kreeg ik inderdaad, maar ik heb er nu alle vertrouwen in dat het opgelost gaat worden. Ik meld het nog wel even af op het forum. In ieder geval bedankt voor de reacties!!

tjbeer (0), 12 jaar geleden

Het is opgelost. Ik heb zelfs de kapotte schokbreker in mijn handen gehad. De schotel waar de veer in rust,was inderdaad los gescheurd ! Ook de stang van de schokbreker zat los ... Ik heb nu voor 2 nieuwe veren en 2 nieuwe schokbrekers. het rijdt weer als nieuw !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.