Citroën Berlingo: brandstofpomp lekkage

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel

Beste...
wie kan mij helpen? ik heb er zeer weinig verstand van vandaar deze vragen.

ik heb een berling gekocht die brandstof lekt aan de bovenkant van de pomp. kan het kwaad dat ik met deze auto +_ 200 km naar huis kan rijden zonder dat hij in de fik vliegt op de snelweg? het lijkt op een fontieltje met een groenafdichtingsdopje en onder dat dopje lekt hij brandstof het stroomt er uit als hij stil staat en niet draait maar ook als hij stationer draait.

De meneer waar ik hem eind volgende week ophaal zegt dat hij hem heeft laten maken, waaraan zou ik dat echt duidelijk kunnen zien? buiten beschouwing latend dat hij niet meer lekt. bestaat er zo iets als hars waar ze hem voor even zouden kunnen dichte zodat je als je van de stoep af bent geen garantie meer hebt? of ander soort lapmiddelen die even werken?

alvast hartelijk bedankt voor het antwoord,

nic

Nic 50

Geplaatst door Nic 50 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

zijn geen lap middelen voor, graag even de volledige info geven, zodat er meer duidelijkheid is

Nic 50 (0), 13 jaar geleden

Hoi Renaultmonteurtje,
Bedankt dat je me wilt helpen, welke info wil je nog hebben? Helaas heb ik er geen foto van genomen.
Als je voor de auto staat is het aan de rechterkant van de pomp, zo ver ik kon zien zit dat aan de brandstofpomt geklonken. Het is een vorm van een buisje wat van onderaf de brandstofpomp komt, recht naar boven toe, dikte van die 'buis' is +_ 2 cm over de gehele lengte. en +_ 6 cm lang.

Aan de bovenkant zit dus een afsluitdopje waar de diesel onderdoor loopt, en daar boven op een klein pijpje een paar milimeter steekt dat er boven uit, van ook een paar milimeter dik. heeft een andere kleur dan de pomp zelf. [beetje koperkleurig] Het afsluitdopje heeft een groene kleur.

Sorry als het zo erg ingewikkeld is maar ik probeer het zo goed mogelijk uit te leggen.
Helaas kon ik ook geen plaatje op een site vinden hoe het er uit ziet.

Ik hoop dat je hier een beetje uitkomt.
Groet Nic

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

wat voor motor? je hebt maar 2/3 van de gegevens in gevult.

Nic 50 (0), 13 jaar geleden

Ik heb de auto nog niet dus ook de juiste papieren niet hier bij de hand. motor inhoud is 1.9 heb je wat aan het chassisnr?? dat heb ik wel.

groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.