Citroën C5: buitentemperatuurmeter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDi

De buitentemperatuurmeter van mijn C5 geeft dan weer wel en dan weer niet de juiste temperatuur aan (te laag) Volgens mij zit hij onder de rechter buitenspiegel, maar hoe kan je hem vervangen?

Weet iemand dit?

lion

Geplaatst door lion (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

j.romijn (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is al vaak beschreven op deze site kijk eens bij de zoekfunctie.

lion (0), 17 jaar geleden

Hallo John, ik heb de hele site Citroën site doorgezocht, maar ik kan alleen een opmerking vinden over een Xsara Picasso dat de voeler onder de spiegel zit en dat hij binnen twee minuten te vervangen is. Bij mij zit ook zo'n knopje, maar als ik de spiegel verwijder kan ik er nog niet bijkomen. Is het soms een schroef of bajonet aansluiting? weet jij dat?

Korsakoff (0), 17 jaar geleden

Ligt het niet aan de plaats waar de auto zich bevindt?
Ik had ook weleens gedacht dat de temperatuurmeter die in mijne C3 weergegeven wordt of te laag of te hoog is.Maar dan rij ik meestal op de snelweg(wind) en dan zegt ie dat het paar graden kouder is em andersom ook als ik ergens in de zon sta en hij laat me bvb 25 gragden zien dan denk ik van dat klopt niet,daar op die toren staat 23 of 24 maar dat is normaal want ten eerste staat die toren veel hoger dan mijn auto en ten tweede staat ie misschien ergens tussen de gebouwen en de schaduw wel invloed op die sensor heeft.

Zo zit dat

Ik denk niet dat er iets mis met je temperatuurmeter is

Alex Vos

lion (0), 17 jaar geleden

Een paar graden verschil lijkt mij inderdaad normaal, maar 6 graden aangeven terwijl het 18 graden is lijkt mij wat teveel verschil. Bovendien loopt de temperatuur daarna wel op tot 18 graden om vervolgens weer spontaan naar 10 graden terug te zakken. En zo gaat het regelmatig. Misschien dat er ook een los contact of kabelbreuk inzit.

Julius Zijlstra

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.