Citroën Xsara Picasso: centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Alle deuren met uitzondering van deze achter de bestuurder blijven in gesloten toestand. Met de sleutel kan je het slot niet omdraaien naar de open stand omdat het héél veel weerstand geeft, idem aan passagierszijde. De knop binnenin op de middenconsole doet niks, een vaag klikje en de display die zich aanpast echter reageert er geen enkel slot.
Mijn vraag: Wat is er nu eigenlijk stuk gegaan?

Wat vooraf ging:

Na ongeveer 35 km aan een constante snelheid van 140km/h te rijden geeft de display plots aan “koffer open”. Omdat ik op de autosnelweg ben en niet kan stoppen rij ik verder en hoor ik centrale vergrendeling enige tijd later schakelen. Vervolgens beginnen de ruitenwissers in schokjes te verschuiven. Ik krijg ze terug in de nulstand door die eenmalig te bedienen. Daarna beginnen ze het opnieuw.
Zodra ik van de autosnelweg ben stap ik uit (motor draait) en gooi ik de koffer dicht. Vervolgens kan ik niet meer instappen want alle deuren zijn nu vergrendeld! Na enige tijd gaat de koffer toch weer open, zomaar. Ik moet instappen langs de achterdeur aan de bestuurderzijde om de andere deuren open te doen.

Ik rij verder de ruitenwissers blijven gek doen en nu ook het slot achteraan de bestuurderszijde. Het slot maakte het geluid alsof tanden over elkaar draaien. Ik doe de deur open en dicht zonder resultaat, contact op en af evenmin.
Fijn dat ik toch thuis geraak!

De volgende ochtend wil ik de problemen naderbij bekijken maar wil de auto echter niets doen. De display licht niet op, de startmotor werkt wel echter zonder dat de motor aanslaat. Ik besluit dat de computer de kluts kwijt is en koppel de batterij af. Hierna werkt alles weer normaal op de centrale vergrendeling en sloten na dus zoals hierboven beschreven.

Robinv

Geplaatst door Robinv (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

bsi storingen uitlezen en eventueel parameters contr.

je hebt verschillende storingen
contr. de centrale computer op vochtschade lekkage via voorruit

is er niet pas problemen geweest met de accu of heb je een ander starthulp verleend

het kan zijn dat je de computer een update moet geven of de configuratie opnieuw moet controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.