Citroën C8: Citroën C8 automaat versnellingbak

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000tdi

heb een Citroën C8 binnen gekregen, automaat ging door als in D aan het rijden was. Als je zelf schakeld rijdt hij wel beter. ik heb de olie afgelaten van de versnellingbak en die was zwart en ruikte aangebrand. ik heb nieuwe olie opgedaan, test rit gedaan de wagen ging goed, plots aan een verkeerslicht moeten stoppen en de wagen wilde niet meer in vooruit rijden. motor afgelegd terug gestart in drive geplaatst en de wagen begon te bollen boven de 2000toeren wilde hij niet meer, dan bolde hij zelfs gewoon uit kleine heuvel wilde hij zelfs niet over dan. af en toe nu melding fout versnellingsbak. gewoon melding probleem drukverschil? hij wil zowel niet in drive als in achteruit als zelf schakelen. olie gecontroleerd blijkt wel de juiste te zijn. niv. gecontroleerd blijkt goed te zijn. weet iemand wat dit probleem plots kan zijn? de olie die er uit kwam was weel zwart en ruikte heel verbrand. de nieuwe olie nu ook reeds terug af gedaan en deze rook al even slecht en ook weer zwart. terug nieuwe opgedaan maar geen verbetering. weet iemand hier meer over? iemand dit probleem ook al gehad? het is een automaat met 4 versnellingen?

verheyden

Geplaatst door verheyden (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 9 jaar geleden

automaat zwarte olie
einde oefening bak defect

Carfighter (0) PRO, 9 jaar geleden

Ben het met andreas08 eens, deze automaten gaan nog wel eens stuk. Bel maar eens met de firma Autrans of ATR (zie logo bij de adverteerders onderop) deze kunnen je wel het een en ander vertellen.

verheyden (0) PRO, 9 jaar geleden

versnellingbak was inderdaad ze hebben de automaat een revisie gegeven en de automaat is weer als nieuw, klant is heel tevreden over het rijgedrag en schakelen van de wagen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.