Citroën C8: tijdelijke storing bediening verstuiver 4

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2200

Bij onze C8 hebben we nu een aantal keren fout P0203 gehad. Om uit te sluiten of probleem de verstuiver of de bedrading is, heb ik de verstuiver van cylinder 3 en 4 (geteld vanaf de distributie) gewisseld. Nu heb ik dezelfde melding maar dan verstuiver 1 ( P0201) Hoe kan dit? Zit hier de bedrading verkeerd?

oscar.manon

Geplaatst door oscar.manon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 9 jaar geleden

cilinder 1 is de eerste cilinder aan de bak kant. 1e cilinder aan distributiekant is cilinder 4

oscar.manon (0), 9 jaar geleden

Toch vreemd dat er nu een melding cylinder 1 komt. Kan je dat verklaren of heb je een tip om dit op te lossen. Op internet is helaas vaak te lezen dat deze auto regelmatig draadbreuk hebben aan de achterkant van het blok. Weet iemand waar dit meestal is? Is de draadboom redelijk eenvoudig te vervangen? Waar begint de kabelboom?

andreas08 (0) PRO, 9 jaar geleden

de fransen tellen inderdaad vanaf vliegwiel cil 1
maar dan heb je te maken met computerfabrikant die zegt cil 1 is distributiekant

oscar.manon (0), 9 jaar geleden

Door 1 nieuwe verstuiver te plaatsen op de 2e cylinder geteld vanaf het vliegwiel was het probleem opgelost en sindsdien niet meer terug gekomen. Hiertoe gekomen door steeds bij een foutmelding de originele terug te plaatsen en op een andere plek de nieuwe verstuiver terug te plaatsen

oscar.manon (0), 6 jaar geleden

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.