Citroën Zx: Citroen Lasertec

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: XM

Op zoek naar documentatie voor mijn XM V6 kreeg ik van Citroen Nederland de verwijzing naar http://lasertec.citroen.com/ daar zou alle documentatie beschikbaar zijn.
Deze site belooft veel, http://lasertec.citroen.com/Production/Documents/sch_5.pdf, zoals je kunt zien.

Naar nu blijkt zijn bijvoorbeeld die schema's voor de XM niet voorhanden, ook de kabelbomen niet. Wel veel mechanische zaken, ook uitgebreide hydraulische zaken.

Niettemin voel ik mij ernstig bekocht.

Wie nog meer?

JanSr

Geplaatst door JanSr (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën ZX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ernstig bekocht?? neem aan dat de info kosteloos is verstrekt.......

paul,

JanSr (0), 17 jaar geleden

Nou, daar kwam ik pas achter na aanschaf van het programma, waarmee je toegang krijgt tot de gegevens. Herstel, de ontbrekende gegevens. 107,70 Eurootjes dus.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=JanSr]Nou, daar kwam ik pas achter na aanschaf van het programma, waarmee je toegang krijgt tot de gegevens. Herstel, de ontbrekende gegevens. 107,70 Eurootjes dus.[/quote]
in dit geval heb je gelijk, misschien kan de dealer het dan even aanvullen. neem aan indien hun iets zeggen het ook nakomen. het zou kunnen komt wel meer voor, dat sommige schema's zijn beschermd voor derden.

paul,

JanSr (0), 17 jaar geleden

Sinds enige tijd is ieder merk verplicht zijn technische documentatie te openbaren zodat er geconcurreerd kan worden op de reparatiemarkt.
In dit geval denk ik dat Citroen gewoon niet de moeite genomen heeft bij de oudere modellen. Voor de nieuwe modellen is Lasertec veel completer.
Ik vind dat kwalijk, juist bij die oudere modellen is de behoefte groot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.