Citroën Xantia: Citroen Xantia 2.0 Hdi 2000 met electraprobleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Hdi

Goedendag! Ik heb een Citroen Xantia staan met het volgende probleem: Na een aanrijding aan de voorzijde is,buiten het plaatwerk,ook de kabelboom vervangen,die was doormidden getrokken.(Deze heb ik niet zelf vervangen) . De kabel is nieuw,origineel citroen, besteld, en dus speciaal voor deze auto gemaakt.Na vervanging heeft alles gewerkt.Ik kreeg de auto binnen tbv de Apk.Bij de controle van de verlichting ging eerst alleen het stadslicht aan.doordraaien in de dimlichtstand:alles uit. terugdraaien naar stadslicht:alles blijft uit.Stadslicht ging alleen maar weer aan als je de verlichting eerst weer helemaal uitzet.Momenteel werken de stads+groot/dimlicht niet. Op de zekering komt geen spanning.Als je hier spanning op zet,werkt alle verlichting normaal.De verlichtingsschakelaar is niet het probleem....De ruitenwissers doen het ook niet meer.Op de zekering staat wel spanning,en het relais lijkt wel te schakelen;alleen bij de wissermotor komt de boodschap niet aan.Ruitensproeier werkt wel. Ook blijft nu het acculampje op het dashbord branden,als het contact UIT staat.Met lopende motor brandt het motormanagementlampje,en airbaglampje(gordelspanner is nog niet vervangen na aanrijding). Als ik de stekker van de kabelboom thv de accu(LV) loshaal,met ingeschakeld contact,en ingeschakelde ontwaseming,gaat de ontwaseming werken,zodra deze stekker losgenomen wordt.Stekker vast:ontwaseming uit! De ontwaseming doet het echter af en toe ook zomaar weer wel,met aangesloten stekker.Massa aansluitingen bij thv accu schoongemaakt en geschuurd,geen resultaat. In het begin ging de verlichting spontaan nog wel eens aan,nu niet meer.Wie weet raad?

Bedfrod

Geplaatst door Bedfrod (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (175) PRO, 13 jaar geleden

Hoe lang heeft de auto goed gefunktioneert na de schade? Want als alles goed heeft gefunktioneerd na het herstel van de schade is de kabelboom wel de juiste geweest lijkt me. Komt dit allemaal nu sinds de apk of waren er voordien ook al rare klachten? Lijkt toch een probleem met een stekkerverbinding ergens.

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

garantiegevalletje voor de schadehersteller?
Straks is er nog meer stukgetrokken met die schade dan alleen de vervangen kabelboom?

Bedfrod (0) PRO, 13 jaar geleden

Alvast dank voor de input,vandaag een nieuw contactslot geplaatst,dit schijnt bij de Xantia ook nogal eens problemen te geven. Helaas geen enkel resultaat.Bij de Apk heb ik overigens VOOR dat de problemen optraden niets gedaan dan het openen van de deuren+motorkap,en het starten van de motor ;-). Daar kan toch weinig mis gaan zou je zeggen. De eigenaar had zelf ook al aangegeven dat dit probleem zich had voorgedaan.Na het herstellen van de schade is er praktisch niet mee gereden,omdat de auto eerst Apk gekeurd moest worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.