Citroën Xsara: Citroen Xsara 2.0 HDI tikt bij belasten motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Deze motor loopt als een zonnetje, ook als je gas geeft, maar zodra je gaat rijden en de motor belast en toeren gaat maken begint de motor te kletteren en te tikken.
Ik zit te denken tussen injectoren, klepstoter of krukaspoelie, ik lees hier vaak dat de krukaspoelie vaak aan vervanging toe is, maar dan hoor je het getik ook als de motor stationair loopt en het gekke is dat deze motor dan als een zonnetje loopt, ook als je gas geeft.
Wie heeft dit eerder meegemaakt???
Alvast bedankt voor jullie bijdrage.

Glen

Geplaatst door Glen (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ronald-k (0) PRO, 12 jaar geleden

Injectoren hoor je niet tikken
Is het een 16V

Glen (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=ronald-k]Injectoren hoor je niet tikken
Is het een 16V[/quote]
Pompverstuivers of gewoon verstuivers dan, had er toevallig laatst nog met iemand over die ze reviseert, en ook hij had het over injectoren omdat de werking van de oude manuele verstuivers anders is als deze nieuwe techniek en ook hij had het over (diesel)injectoren, dus ja dan neem ik aan dat dit de feitelijke benaming is.
Maar had jij een oplossing of idee erbij, de motor klettert heel erg bij stevig optrekken, ik denk aan een verstuiver/injector.
In ieder geval, bedankt voor je bijdrage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.