Citroën Xsara Picasso: citroen xsara picasso

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

hoe vervang ik best de remschoenen vanachter bij een xsara picasso met trommelremmen.

je moet het wiellager toch verwijderen ? gaat dit lager altijd stuk bij demontage ?

graag wat meer info hierover , ben niet vertrouwd met het merk citroen.

izzi

Geplaatst door izzi (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Apache (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo de achter remtrommels zitten vast met 2 torx boutjes en dan kan je de trommel zo los halen.(misschien even los tikken / trekken)
Het wiellager hoeft niet los en zit verder niet vast aan de trommel.
Let goed op hoe de handremkabel loopt !!

izzi (0) PRO, 13 jaar geleden

omdat ik een remschoenset heb besteld en daar zitten de naafmoer en naafdeksel bij in de set ., remtrommel zat vast met 1 torx boutje heb ik verwijderd maar dan kan je onmogelijk de voorgemonteerde set monteren zonder de naaf te verwijderen ,maar bij het verwijderen is het wiellager stuk geraakt . dus ik vind het een beetje raar .

Apache (0) PRO, 13 jaar geleden

In het werkplaats documentatie staat dat je de onderste veer moet demonteren dan de remschoenen moet monteren als deze over de naaf heen zijn de veer weer monteren (een vervelende klus heb het 1 keer gedaan).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.