Citroen Berlingo 2015: climatecontrol

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BH02, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 73

Ik heb een probleem met de climatecontrol van een Berlingo 2, de kachel gaat na een wat langere rit opeens alleen zeer hete lucht blazen. De (duo)climate op low zetten helpt niet. Ook met de ventilator uit blijft er hete lucht (rijwind) de cabine in komen.

Het vreemde is dat na ongeveer 10 minuten het contact uit te hebben gehad het probleem verholpen is, en zowel links als rechts weer regelbaar zijn van warm naar koud en andersom.
Echter bij de eerst volgende lange rit komt het probleem weer terug. Heeft iemand een idee waar dit probleem in kan zitten? Gr Arjan.

Sleutelfiets

Geplaatst door Sleutelfiets (0) PRO , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1600) PRO, 2 jaar geleden

Zou kunnen zijn dat de klep vast gaat zitten of de temperatuursensor de weg kwijt raakt , uitlezen als de storing er is geeft misschien antwoorden.

    Het vreemde is dat je normaal links als recht apart kunt bedienen, hiervoor zitten 2 stelmotoren. Echter zowel links als recht worden opeens gelijktijdig heel warm en zijn dan niet meer te stoppen. Maar na 10 minuten contact uit werkt alles wel weer normaal. - Sleutelfiets (0) PRO, 2 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.