Citroën Bx: Controlelampen gaan niet uit bij uitnemen sleutel

Bouwjaar: 1990

Bij mijn BX Break 1.9 TZI blijven bij uitdoen van de auto en uitnemen van de sleutel de controlelampen "STOP", motoroliedruk, acculading en waterniveau branden. ook de benzinemeterwijzer blijft staan.
Pas bij loskoppelen accu gaan zij uit. Ook na het starten, rijden gaan zij normaal uit. De auto functioneert verder normaal. Het contactslot is 4 jaar oud.
Waar kan dit aan liggen ?

stoffh

Geplaatst door stoffh (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat ligt aan het contactslot(elekrtisch gedeelte)

Hans

stoffh (0), 19 jaar geleden

Wat kan ik daar aan (laten) doen ?

Hans

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het elektrich gedeelte vernieuwen.

Hans

stoffh (0), 19 jaar geleden

Ik merkte dat alles ( behalve de alarmlichten) weer normaal werd,toen ik de 10Amp zekering op pos F5 verwijderde (Hazard warning lights). Aan de alarmlicht schakelaar heeft een vorige eigenaar een nepalarm ledje bevestigd. Het nu uit en inhalen van de schakelaar heeft waarschijnlijk een los contact vastgedrukt, waarna ook na herinstallatie van de zekering het beeld weer normaal is. Controle lampjes uit als de motor uit is.
Groeten Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.