Citroën Bx: bokken van de motor en slecht stationair lopen

Bouwjaar: 1993

Hallo beste forumleden,
Onze BX 1.9 TZI break (groene)is een geweldige auto, veel vermogen en de lange ritten zijn fantastisch. Het rijden is dus geen probleem. Het volgende doet zich soms voor; bij het wegrijden (1e versnelling) wil de motor wel eens bokken, het heeft het effect alsof je over de ribbels rijd die je soms bij stoplichten hebt. Het geeft het gevoel alsof het hele moteorblok ligt te schudden in de auto. Zodra je naar de 2e versnelling schakelt is het probleem weg. Wie weet wat dit kan zijn?
De auto loopt op dit moment niet mooi stationair (auto rijdt op lpg)de motorloopt onregelmatig, maar blijft wel lopen. Na de vervanging van het contacslot is het de sleutel aanraken en de motor loopt. het rijden is verder geen probleem, al het vermogen is er en hij "blaast "er over. Kan dit aan de kleppen liggen die moeten worden gesteld?
Alvast weer hartelijk dank voor jullie medewerking.
Groet,
Age Hartsuiker

beix

Geplaatst door beix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, age


niet teveel kosten aan maken..


voor 500,euro koop je een citroen van bj,98 :^)

maar het zou kunnen dat de kleppen nu wat minder beginnen teworden,



paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.