Citroën Xantia: cruisecontrol werkt niet

Bouwjaar: 1999

Betrefd xantia met xu10j4r en al4 automaat dam nummer 8130. Cruise control werkte eerst af en toe nog en nu helemaal niet meer. Vacuum gedeelte is goed. Controle lampje op schakelaar brandt. Ik heb de remlichtschakelaar nagemeten(3polig,zit onder rempedaal rubber). Voeding is aanwezig,bij het bedienen van de rem verbind hij door met middelste aansluiting. En de remlichten werken dan.Op aansluiting 3(of 1?) staat er geen spanning zowel in onbediende als bediende toestand is er geen verschil. M.I. verbind deze schakelaar de ene of de andere aansluiting door maar is deze defekt zodat hij wel de de remlichten aanstuurt als je het rempedaal bedient maar hij stuurt de cruise dus op dit moment niet aan als het pedaal in rust is. Wie weet zeker of ik het bij het rechte eind heb ?

T luteijn

Geplaatst door T luteijn (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vtr123 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo. ik heb in het schema gekeken. pootje 3 van de schakelaar moet spanning op staan . spanning valt weg bij indrukken van het pedaal.dus schakelaar stuk .gr vtr

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Dankje VTR !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.