Citroën Xantia: Veer bollen vervangen

Bouwjaar: 2006

Hallo ik heb een xantia staan, ik moet de veer bollen vervangen maar ik krijg er maar een los ik heb mijn oliefilterketting er op stuk getrokken,heeft iemand een idee waar ik het nog meer mee kan doen.B.V.D

GR Jan

luca1

Geplaatst door luca1 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Luca,ik doe het altijd met een kettingtang voor gaspijp.Maar een beitel op de grootste diameter van de bol en een flinke klap met een hamer doen wonderen.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Denk er wel om dat je ze belast los draait(1 slag), anders is het een heel gedoe en sla je alles aan mosterd.

mcitr. (0), 18 jaar geleden

Hoi, auto in de hoogste stand zetten, zware hamer met beitel; op de rand van de bollen meppen totdat je ze ziet bewegen, daarna auto in laagste stand, liefst op de krik en voorzichtig verder los draaien. Voordat je dat laatste doet eerst de bout op je drukverdeler losdraaien zodat het hele systeem drukloos wordt, anders spuit de olie alle kanten op.
Als je een type 2 hebt(vanaf 1998) moet je het hoog en laag zetten met de motor aan doen anders gebeurd er niet veel.
Groet, Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.