Citroën Xsara Picasso 2.0 HDI: deuken in dorpels

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Onlangs had mijn ik een lekke band. Bij het vervangen in het donker zag ik helaas niet dat de krik niet onder het juiste punt (aangegeven met een driehoekje) stond en draaide ik de auto omhoog met als gevolg een grote deuk in de dorpel en (naar later bleek) een klein scheurtje. De deuk was er simpel weer uit te duwen, maar het kleine scheurtje bleef natuurlijk.

Nu vraag ik mij af als leek:
- Gaat dit zeer snel roesten en moet dit worden aangepakt?
- Ik ben niet zo handig in dit soort dingen, dus kan ik het aansmeren met Hammerite ofzoiets?
- De auto is bijna 5 jaar en we houden hem nog max. 5 jaar is het noodzakelijk om het aan te pakken of kunnen we het ook gewoon laten zitten?

Alvast bedankt voor de reacties!

Mvg,
Jeroen

jvandewaterlaat

Geplaatst door jvandewaterlaat (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

is dit scheurtje aan de onderkant dorpel? niet in het zicht?

dan kan je het prima overspuiten met onderbodycoating (elastische tectiel)

dit spul is zwart van kleur, is te koop in een spuitbusje of pot en dan insmeren met kwast.
zit het in de zicht kant? dan is het helaas niet voor het oog onzichtbaar te herstellen. dan wordt het uitebesteden aan de spuiter.

succes

jvandewaterlaat (0), 18 jaar geleden

Arie bedankt voor je reactie. Ik ga het goedje bij de Halfords halen, zie http://www.halfords.nl/shop/productdetai... en het er vanmiddag op spuiten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.