Citroën Xsara: Deurtje dashboard kastje zit los

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Hallo iedereen,

inmiddels wordt ik al vaste klant hier met mijn auto.

ikben met wat vrienden wezen rijden en onderweg hebben we ee neen pitstop gemaakt. toen kwam mn kameraad met zn knie keihard tegen het deurtje van het dashboard kastje aan en deze zit nu dus los.

heeft iemand een idee hoe ik dit op kan lossen? het lijkt erna dat het rechter armpje ( dus aan de deurkant) los zit en wanneer ik hem open wil doen moet ik hem eerst een beetje naar rechts trekken en dan pas kan ik aan het lipje trekken. het lijkt lelijk en ik wil gewon dat het goed vast zit.

ik hoop op een spoedig antwoord!:)

Groeten,

Bram

bramsharon

Geplaatst door bramsharon (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bramsharon (0), 11 jaar geleden

nobody??:(

bramsharon (0), 11 jaar geleden

is er niemand die tips heeft??:(

Tim11461 (0), 11 jaar geleden

Hoi Bram,
ik herken het probleem. Waarschijnlijk is aan de rechterkant de ophanging afgebroken. Het deurtje zit links en rechts met een scharniertje aan het dashboard vast. Je kunt dit zien als je de schroeven (torx T20) aan de binnenkant van het deurtje losschroeft en dan de buitenkant van het deurtje los haalt. onderaan, waar het deurtje aan het dashboard vastzit zie je links en rechts het scharnier zitten. Het pennetje kun je met een tangetje verwijderen, nadat je het puntje van het asje wat inknijpt. Daarna wrik je het asje eruit. Als je geluk hebt kun je het afgebroken gedeelte met secondenlijm terugplakken. Wel goed recht op de breuk duwen en goed fixeren tot de lijm is uitgehard. Als je meer manouvreerruimte wilt hebben kun je ook het dashboardkastje wat verder los halen door de schroefjes in de omranding van het kastje, waar het deurtje tegenaan sluit, los te halen. aan de binnenkant van het kastje zitten onder de bekleding aan de voorkant nog drie schroefjes. Als je het lichtje aan de achterkant met een schroevedraaier o.i.d. loswrikt kun je dit er uit halen en het kastje naar voren halen. Wil je het er helemaal uithalen dan moet je even het stroomkabeltje met stekkertjes loshalen.
Als het niet te repareren is blijft een ritje naar de sloop over....
Succes, Tim.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.