Citroën C5: distributiereim vervangen v6

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: v6

Over enige tijd dient de distributieriem te worden vervangen van de C5 v6 uit 2001. Bij mijn vorige auto, een BX, was dat vrij eenvoudig en er was ook voldoende documentatie over te vinden. Nu is er weinig te vinden en er zijn natuurlijk veel meer wielen waar de riem langs moet. Verder lijkt in en uitbouw lastiger/bewerkelijker omdat de motorsteun ook weg zal moeten. Altijd goed om ook de keerringen te doen.

Waar ik dus vooral naar op zoek ben zijn de aanhaalmomenten van de motorsteun, krukas en nokkenaswielen, geleiderollen, spanrol en andere zaken die ik onderweg nog tegenkom en waar ik nog geen weet van heb. Zijn er ook schroefverbindingen die met borgvloeistof gedaan moeten worden? Zijn er nog andere dingen waar ik speciaal op moet letten?

Maar voor zover ik weet zijn er geen speciale spaninstrumenten nodig en gaat het spannen aan de hand van een vaste schaal op de spanrol? Blokkeerpennen kunnen altijd wel gemaakt of gevonden worden, maar zijn er misschien andere speciale instrumenten nodig/handig voor in- en uitbouw?

Ten slotte, heeft iemand ervaring / gegevens over de levensduur van de span/geleiderollen en de waterpomp? Bij de BX was de waterpomp ook na 350.000 nog helemaal goed en de spanrol ging is vanwege uitgedroogd vet in de lager na zo'n 200.000 km toch maar vervangen.

Ik ben dankbaar voor alle informatie!

jwildschut

Geplaatst door jwildschut (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

duro (0), 13 jaar geleden

google is naar revue techniques automobile die hebben vraagbaken over autos citroen c5 is er ook bij.Een propleem is, het is enkel in het frans verkrijgbaar

saxo (0), 13 jaar geleden

wij vervangen tijden de distributie riem altijd de rollen mee komen in een set als het goed is.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Ga nou niet bezuinigen op spanrollen en/of waterpomp,want dan kom je bedrogen uit.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Aah, heb ik toch eens wat zinigs gedaan op school ooit. voor eerste monteur een handleiding gemaakt( D-riem vervangen), laat dit nou net bij een V6 van PSA Benzine geweest zijn. het is niet echt een superdeluxe handleiding, maar was voldoende :

http://rapidshare.com/files/402042419/Ha...

is een PDF

jwildschut (0), 13 jaar geleden

Hartelijk dank voor de info!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.