Citroën C5: Resonantie geluid rechtsvoor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Van het winter ben ik vrij hard op een stoeprand gegleden met mijn rechter voorwiel. Vervolgens moest de stuurstang vervangen worden, daar deze verbogen was. De stuurstang is gemonteerd en de auto is uitgelijnd.

In de bochten blijft hij raar doen en vervolgens blijkt er speling te zitten in de fusseekogel. Deze laten vervangen en opnieuw uitgelijnd. Dit was overigens nog goed.

Omdat ik vond dat de auto wat naar rechts bleef trekken, heb ik de achterwielen naar voren gezet en visa versa. Wel heb ik meteen nieuwe banden voor er op laten zetten. (Michelin Saver)

Vervolgens gaat het wiellager rechtsvoor stuk en ik laat hem vervangen. Daarna blijft hij ineens raar resoneren. Ik meen dat hij dat daarvoor niet deed. Het geluid komt boven de 100 op en is het sterkst op 130. Het geluid is als een kapot wiellager, maar deze is dus al vervangen. Als ik naar links stuur, wordt het erger en als ik naar rechts stuur, wordt het minder.

Hier rij ik maanden mee rond, maar het wordt niet erger. Vervolgens laat ik voor de zekerheid het tussenlager van de aandrijfas rechtsvoor vervangen. Deze leek overigens nog goed te zijn, maar ik laat hem toch vervangen.

Het heeft niet geholpen.

Ik heb er nieuwe schijven en blokken op gezet..

Geen resultaat.

Ik heb de stabstangen vervangen..

Geen resultaat.

Ik ben weer anaar de uitlijnboer gegaan en daar constateerden ze dat de banden behoorlijk aan het cuppen waren. En met name rechtsvoor.
Toch maar weer even kijken hoe hij in zijn lijn stond. Resultaat: Kaarsrecht!

Wat kan er nou aan de hand zijn???

Ik ben ten einde raad.

funkyduck

Geplaatst door funkyduck (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Je hebt je banden van Voor naar Achter gewisselt. Dan heb je je cuppende banden verwisseld. Elke C5 (en ook andere merken hebben dit), heeft cuppende achterbanden. Er is GEEN remindie voor behalve elke 10.000 de banden van voor naar achter wisselen....

heb je dat ook tegen je banden boer gezegt van het wisselen?

funkyduck (0), 13 jaar geleden

Ik zei dat ik de achterwielen naar voren heb gedaan en daar heb ik direct nieuwe banden opgezet.
De banden van voor zijn gewoon naar achteren gegaan.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Nieuwe band die cupt? over hoeveel km praten we dan?

funkyduck (0), 13 jaar geleden

4000 km

funkyduck (0), 13 jaar geleden

Ik heb vandaag twee winterbanden met goed profiel zonder cuppen gemonteerd, maar zelfs dan geeft hij een brommend geluid bij het naar links sturen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.