Citroën Berlingo: dynamo uitbouwen

Bouwjaar: 1997

dynamo uitbouwen geeft wat problemen.
Ik krijg de multiriem er niet vanaf.
Ik weet dat er een spanrol moet zitten.
Weet iemand waar die zit, hoe ik daarbij kom en hoe te spannen/ontspannen?

Het is een 1.9D 600 bouwjaar 1997 zonder airco

Wie kan me helpen?

groeten,
Jan.

dupl-u-6439-5dd14aa37ef40+Jan H.

Geplaatst door dupl-u-6439-5dd14aa37ef40+Jan H. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

als ik me niet vergis, is dit hetzelfde blok als van een peugeot partner.

Aan de bijrijderskant, zit net VOOR de voorwielen, tegen het blok aan je spanrol. Draai dus je wielen naar rechts, en kijk in de wielkast, hier moet je de spanrol zien zitten.

LET OP, er zitten 3 inbusbouten ( maat 6 als ik me niet vergis) aan die steun, 1 kun je zo zien zitten,die zit net onder de spanrol in de plaat, 2 zit er ondersteboven in om hem te spannen, maar nummer drie zit achter een zwart plastic kapje in het hart van de spanrol. VERGEET DEZE NIET. voor de rest zijn de bouten van de dynamo wat moeilijk toegankelijk, maar voor een beetje sleutelaar wel te doen.

Groeten Marcel.

auto haarlem (0) PRO, 18 jaar geleden

Inbus 10 aan de zijkant van de motor lossen, met behulp van een lange sleutel 13 de spanrol terugdraaien, deze bout vind je half onder de brandstofpomp, riem verwijderen en dynamo uitbouwen. Montage in omgekeerde volgorde.

Laudermarke (0), 18 jaar geleden

fout

Laudermarke (0), 18 jaar geleden

Ik heb gisteren mijn dynamo vervangen. Bovenstaande klopt en is goed te doen. Alleen je moet geen kolenschoppen van handen hebben. Citroen heeft hem erg krap gemonteerd!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.