Citroën C1 2008: Dynamo vervangen / bumper loskrijgen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Hoi!

Ik wil graag zelf mijn dynamo vervangen. Had van het weekend geprobeerd de bumper los te krijgen. Alle schroeven en dergelijke losgemaakt. Aan beide kanten krijg ik de hoeken waarvan deze met een soort kliksysteem vastzit, los. Maar de gehele bumper krijg ik er op geen mogelijkheid van af.
Hij lijkt vooral aan de linkerkant te blijven haken. Ben anderhalf uur bezig geweest en kan niet achterhalen wat hetgeen is waar die aan blijft haken. Heb ook gecontroleerd of alle schroeven eruit zijn, zijn er in totaal 9, 4 boven, 5 aan de onderkant. Ook die zijn er allemaal uit.

Ben overigens ook niet ervaren, maar hoop op wat tips. Heeft iemand dit eerder meegemaakt? Is er iets waar ik extra op kan letten?

Daarnaast nog een vraag. Bij het vervangen van de dynamo is het dan belangrijk de accu los te koppelen? En kan ik dan bijvoorbeeld alleen de plus loskoppelen of moet ik beiden doen?

Alvast bedankt :)

.
mnm7xa

Geplaatst door mnm7xa (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C1? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

1 jaar geleden - memos

Bumper kan ik je niet mee helpen. Dynamo wel, daar moet je de accu loskoppelen, li1 van de polen is genoeg. Lefst de massa want dan krijg je minder kans op kortsluiting

1 jaar geleden - kaleido 1

Misschien staat hij op YouTube ?

1 jaar geleden - Punt

In de familie 3 van die auto's . Alle schroeven en boutjes er uit ook in de spatschermrand Maak gebruik van de zonnewarmte. ? De hoeken naar buiten toe los trekken . Gepast geweld is hier van toepassing . Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C1 of stel zelf een nieuwe vraag.