Citroen C1 2014: Welke katalysator?

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Hoi,

Er zit een scheur in de katalysator van mijn C1 waardoor ik hem zelf wil gaan vervangen.
Online ben ik achter een dingetje gekomen, wat behoorlijk wat geld zou kunnen schelen. Ik hoop dat iemand hier op het forum daar ervaring mee heeft en daarover uitsluitsel kan geven.

Er zijn via een financieel erg gunstige site twee katalysatoren te verkrijgen voor mijn model. Eén voor de bouwjaren van 2005-2010 en één voor de bouwjaren van 2010-2014. De pasvorm is e.d. is gelijk en waar het kennelijk aan zou liggen is de euronorm, nl 4 of 5. Dit scheelt meer dan de helft qua aanschafprijs!

Via een andere (veel duurdere) site krijg ik via mijn kenteken verschillende modellen aangeboden, waaronder dus ook een aantal met Euronorm 4 en die site geeft daarbij ook aan dat de katalysatoren geschikt zijn voor de gehele reeks modellen, dus van 2005-2014.

Wie kan aangeven of ik op mijn Citroen C1 van 2014 een goedkopere Euronorm 4 katalysator kan monteren?

Alvast bedankt.

Gr Jeroen

krommeister

Geplaatst door krommeister (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C1? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door harry4203 (465) PRO, 11 maanden geleden

Advies, Als je em toch zelf wilt vervangen, demonteer em dan en laat em lassen.(bijna) alle katalysatoren uit de tussenhandel geven vroeg of laat problemen.(motorstoringslampje)

Hans4040 (330) PRO, 11 maanden geleden

Volgens kenteken is de auto Euro5J, dus een Euro 4 kan er niet onder.
Lassen is inderdaad de beste optie.

krommeister (0), 11 maanden geleden

Bedankt voor de tip vwb het lassen. Inmiddels is de kat gelast bij een topbedrijf in Lunteren, gespecialiseerd in c1, 107 en Argo’s met twee jaar garantie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C1 of stel zelf een nieuwe vraag.