Citroën C5: Eco Mode

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDi

Wij hebben hier een C5 2.0 HDi Break Type 1 met een raar probleem.
De auto springt meteen in de Eco mode (spaarstand) na het afzetten van het contact met als gevolg dat de ruitenlappers aan de voorzijde niet vervangen kunnen worden zoals het hoort.
De auto is uitgelezen met de Lexia 3 zonder resultaat we hebben alleen de spaarstand aangepast (gemoderniseerd)naar 30 minuten i.p.v. 60.
Verder hebben we er een nieuwe accu in geplaatst want die was op het randje.
Alles functioneert verder prima.

Help wie weet raad ???

B.v.d.

Dennis van Beers - Citroën-service van Beers

van Beers

Geplaatst door van Beers (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

bij herprogrammeren kan je veranderingen in de bsi aanbrengen niet in de stand van handmatig in de andere ik kan nu niet op de naam komen daar gaat het in computertaal enen en nullen meestal lukt het dan

van Beers (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik begrijp je verhaal Andreas en wat je bedoelt met de enen en nullen dit wordt bij BMW nog op deze manier gedaan. Dit heb ik gister inderdaad nog geprobeerd eerst uitgeschakeld en toen weer aan zonder resultaat.
Ik heb net contact gehad met Citroën die denkt dat het probleem in de BSi zit en raden mij aan om de BSi opnieuw inteleren en als dat niet werkt een nieuwe BSi.
Ik heb gister nog iets geks ondekt. Als de eco mode(spaarstand) inschakeld vallen alle verbruikers uit alleen de parrot carkit die over de orginele radio aangesloten is niet.

Wie o wie kan ons vertellen wat het is, laat het ff weten alles is welkom

vtr123 (0) PRO, 16 jaar geleden

als de parrot TUSSEN de orginele radio is gezet kun je vragen om problemen.sluit de +15en+30 van de parrot aan op een harde plus.mvgr vtr

citroenmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

kijk eens of de bsi wel in de klantenstand staat en niet in fabrieksmodus of showroomstand.

bruumke (0) PRO, 16 jaar geleden

Je moet kijken of je stroom afname hebt dit zal in het begin 0.7 ampere zijn en dan na een paar minuten terugvallen na nagenoeg 0 ampere (slaapstand bsi) is dit niet het geval dan heb je ergens een verbruiker en blijft bsi belast en gaat hij in eco modus. Kan komen door de radio/carkit maar ook door een verrotte stekkerdoos van de trekhaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.