Citroën AX 1.1i First: ECU Storingscode 41

Bouwjaar: 1992

Sinds geruime tijd gaat af en toe het motorcontrolelampje branden. Bij het uitlezen van de ECU kwamen enkele foutcodes naar voren. Deze foutcodes heb ik nagenoeg allemaal kunnen verhelpen maar slechts één code krijg ik er niet uit. Het gaat om code 41. In de schaarse informatie omtrent deze code staat dat het hier gaat om toerentalinformatie die zou moeten komen van een cranksensor. Bij deze auto komt de toerental informatie (ECU punt 1) rechtstreeks van de bobine. (Bosch A2.2)
Na het wissen van de codes blijft code 41 bestaan, zelfs als de motor nog niet gestart is. Ook het opnieuw "inleren" van de ECU had geen effect.
Ik hoop dat iemand raad weet, bij voorbaat dank.

John.

dupl-u-9857-5dd147c11788d+johnvh

Geplaatst door dupl-u-9857-5dd147c11788d+johnvh (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Clacit (0), 20 jaar geleden

Dat klopt, deze fout wordt altijd gegeven bij 1.1i's... Hoef je je geen zorgen om te maken.
Het zal een van de andere sensoren zijn: lambdasensor, inlaatluchttempsensor, gaskleppotentiometer, koelwatertempsensor.

dupl-u-9857-5dd147c11788d+johnvh (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie, alle genoemde sensoren het ik gecontroleerd dan wel vervangen, ik wil nog wel kijken of het brandstofverbruik binnen de perken blijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.