Citroën AXion 1.1 inj: warmgelopen motor

Bouwjaar: 1990

afgelopen week is in de file mijn motor warmgelopen, natuurlijk ben ik zo snel mogelijk aan de kant gaan staan. heb water bijgevuld maar na 1 Km spoot het water er weer uit. nu heb ik mijn koelsysteem laten ontluchten en laten vulllen, maar na ca. 2 KM loopt mijn motor weer warm. mijn kachel doet het niet meer en hij valt af en toe bijna stil als ik een bocht doorga of over een drempel rijd. is dit mijn thermostaat, waterpomp, of alweer een lekke koppakking? wie kan mij helpen.

paulus8633

Geplaatst door paulus8633 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Roy10511 (0) PRO, 20 jaar geleden

Zit je schoepenwiel niet los op de waterpomp???? Moet je ff de waterpomp demonteren!! Succes

leo saab (0) PRO, 20 jaar geleden

hoi paul koppakking is gemakkelijk te testen maar dan moet je naar de garage,wat je zelf kan doen is het volgende,vul het koelcysteem weer met water ontlucht deze goed draai de ontluchtings nippel open , zit die er niet op haal dan een slang los die zo hoog mogenlijk zit b.v . bij het gasklep huis.
als alle lucht er uit is start je de motor,laat hem stationair draaien kijk goed wat er gebeurd let op uitwendige lekkage kijk of de bovenste radiateur slang flink heet wordt ,als het water na 5 min al uit de vulopening geperst wordt is vermoedelijk de koppakking stuk gebeud dit pasna 20 min en bovenste radiateur slang is nog niet heet is het waarschijnlijk de thermostaat demonteer deze ontlucht de motor weer en probeer het zonder thermostaat. groetjes Leo

jos joersen (0) PRO, 20 jaar geleden

Hoi paul, omdat je aangeeft dat de motor in de file is warmgelopen, duidt er op dat de zelfdenkende ventilator niet heeft gewerkt, hierdoor is je motor te warm geworden en is de koppakking oogstwaarschijnlijk defect geraakt. als alles klaar is moet je dus wel de ventilatro controleren (laten controleren)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.