Citroën Saxo: ELEC. POMP STUURBEKRACHTIGING

Bouwjaar: 2004

Wie hoe het relais/pomp vd stuurbekr. wordt aangestuurd ? als je de pomp doorverbindt loopt hij wel ?

HM

Geplaatst door HM (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

citroenmonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

Hij wordt gestuurd door een relais dat door de dynamo (sterpunt) wordt bediend. Dit gaat ook via het contactslot.
1. Zij alle (maxi)zekeringen nog heel
2. Brandt de dynamolamp wel?
3. Heb je spanning op de df (2polige zwarte stekker nr2, let op stekker los als je meet)bij contact aan.
4. Laadt de dynamo wel?

Als dit alles is ok dan moet je het relais controleren, maar heb zelf al een keer oorzaak contactslot en een keer oorzaak dynamo gehad.

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

Wij hebben het idee dat als je met het contact rommelt het probleem verdwijnt de aanjager doet het overigens dan ook niet. de dynamo laadt ruim 14 v

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

KONTAKTSLOT IS STUK . DE 2 DRADEN VAN DE 2-POLIGE BRUINE FICHE DIE NAAR HET KONTAKT GAAT DOORVERBINDEN EN UW PROBLEEM IS OPGELOST. PS DE ACHTERRUITVERWARMING WERKT OOK NIET !!


MVG.

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat is een fiche ?? alvast bedankt

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

EEN CONNECTOR !

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad connector door verbonden en de pomp werkt, alleen nu maat de pomp een janken geluid (zijn er ook ruil/revisie pompen te koop ) bedankt

citroenmonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

Via het officiele kanaal zijn ze te krijgen maar ze zijn erg duur, ik meen me te herinneren iets van 500 euro of in die buurt. Sloop valt nog te proberen. De pomp maakt ook erg veel lawai als de olie er uit is geweest, er zit dan nog lucht in. Dit verdwijnt dan vanzelf bij veelvuldig sturen, let dan wel op het nivo dat kan dan erg gezakt zijn.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Een nieuwe pomp kost +- 400 euro excl BTW prijs klant. Ik keb nog eentje op voorraad, voor een schadebedrijf besteld en niet komen afhalen. Voor 250 euro wil ik ze wel opsturen tegen rembours. Nieuw in de doos.

mvg

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

bedankt voor de reacties ik ga het voorleggen bij de klant ,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.