Citroën C5: ESP/ASR werkt niet meer.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 HDI

Ik heb een C5 2.2 HDI exclusieve Automaat aangekocht. De wagen trekt niet goed op naar mijn gevoel en gaat ook niet zijn volle snelheid.er is maximum 110 uit te krijgen na een hele poos rijden.Als ik in het begin rijdt loopt hij redelijk goed tot het lichtje "Service" begint te branden en het lichtje van motorstoring eveneens,ik zie dan ook op de boordcomputer dat hij de melding geeft "ESP/ASR werkt niet" en ook "Antievervuilingssysteem werkt onvoldoende".
Ik heb nog niet de tijd gehad om de wagen uit te lezen maar heeft er iemand een idee van wat dit kan zijn?Ik heb wel een flesje in de brandstof gedaan om de injectoren te reinigen.De wagen heeft nu 128000 Km.Ik ga morgen eerst alle filters vervangen en dan zien wat dit geeft.

DSke

Geplaatst door DSke (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Luchtfilter schoon? Een diesel moet ook ademen...

DSke (0) PRO, 12 jaar geleden

Alvast bedankt voor je zeer snelle reactie,ik ga morgen alle filters vervangen,ik heb de wagen maar van deze avond en heb nog niet de tijd gehad om dit na te zie.ik laat zeker iets weten

jarmuiden (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het probleem niet wordt opgelost na het vervangen van de filters, dan zou je naar je turbo moeten kijken. Ik heb dit probleem eerder gehad. Ik denk dat dit jouw korte weg naar de oplossing is. Luister allereerst goed naar de turbo als je gas geeft.

Succes,

DSke (0) PRO, 12 jaar geleden

Alle filters zijn vervangen,Turbo is uitstekend.Het was de particelfilter die volledig verstopt was en ook een defeckt aan de potentiometer van de gasklep,de wagen rijd nu als een droom
Bedankt voor de reacties

Staf

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.