Citroën Xm: gebroken nokkenas

Bouwjaar: 1998

Heeft er iemand ervaring wat het verhaal is wanneer een nokkenas van een XM 2.5TD door de midden is? Daar we er hier in Nieuw Zeeland maar een paar hebben rijden, ben ik weer de gelukkige om het uit te zoeken. Hoofdvraag is, alleen nokkenas vervangen of moet de cilinderkop er gewoon af, i.v.m. kleppen etc.

Regards, Hans

mecano ltd

Geplaatst door mecano ltd (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën XM? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi Hans,

Komt idd vaker voor, tenminste ik heb het een keer eerder gezien,deze brak in een lagerschaal maar bleef functioneren.
Nokkenas eerst vervangen , dus allleen de as zelf en dan kijken of motor zelf goed soepel draait en er smering is , wat denk je zelf als reden van de breuk ? en waar is die gebroken? was er oliegebrek?
De disriem en balansasriem is wel een K** klus hoor, gaat je wat uurtjes kosten... ik waag me er niet aan, dit besteed ik gewoon uit :D

mecano ltd (0) PRO, 12 jaar geleden

Hello Cristiaan, bedankt voor je snelle reactie en hoop spoedig iets meer te vertellen wat er allemaal loos is, maar we hebben hier in Nieuw Zeeland over 2 week bouwvak vakantie, en we zitten al bijna 2 weken volgeboekt, dus weet niet of we er voor die tijd aan toe komen, maar je hoort z.s.m. wat de ervaringen zijn, nogmaals bedankt.

Cheers, Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën XM of stel zelf een nieuwe vraag.