Citroën Berlingo: Hagelschade aan een Belingo Multispace 1.9D uit 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hello Folks,

Mijn Berlingo heeft erg geleden onder de hagelschade van 21 juli vorig jaar, nu ga ik dit aan het rampenfonds aangeven, maar men moet hierbij een prijs opgeven, wat de herstelling zou kosten. Mijn dak, motorkap, spatbord staan vol blutsen, in de zijfanken zijn er ook een paar. Heeft er misschien iemand een idee wat zo een herstelling officieel zou kosten?
Voor het rampenfonds moet ik tevens enkele foto's bijvoegen, deze blutsen zijn echter moeilijk te fotograferen. Weet er misschien iemand onder welke omstandigheden de foto's het beste zouden lukken?

Thanks in advance,

STYLUS

STYLUS3530

Geplaatst door STYLUS3530 (65) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

lijkt me verstandig om het even bij een schade bedrijf telaten taxeren zodat je de goed prijs hebt om op tegeven.

groetjes jan.

STYLUS3530 (65), 13 jaar geleden

[quote=jan T]lijkt me verstandig om het even bij een schade bedrijf telaten taxeren zodat je de goed prijs hebt om op tegeven.

groetjes jan.[/quote]
Natuurlijk is dit de beste oplossing, maar ik wil geen offertekosten betalen, daar ik deze kosten niet terug betaald krijg. Tevens krijgt men niet alles terug via het rampenfonds en wil ik liever hetgeen ik terugkrijg voor de herstelling investeren in mijn volgende auto

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote]maar ik wil geen offertekosten betalen, daar ik deze kosten niet terug betaald krijg.[/quote]
Dan houd alles op..... u wilt wel ontvangen mag het dan helemaal niets kosten??

Gr. paul

Petje57 (0) PRO, 13 jaar geleden

Voor niks gaat de zon op........en nog niet eens op alle dagen.
Het is inderdaad goedkoper om geen taxatiekosten te betalen maar dan weet je ook zeker dat je minder krijgt......

Gr.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Auto rijden kost nou eenmaal geld. En wel geld willen van een rampen fonds, maar niet laten repareren. Mijn mening SCHANDALIG!

STYLUS3530 (65), 13 jaar geleden

Beste medeforumleden,

Op een manier begrijp ik jullie standpunt wel, omdat de meeste hier hun geld verdienen met het repareren van auto's. Dat sommige echter zonder na te denken schrijven dat ze het schandalig vinden, vind ik eigenlijk erg onbeleefd.

Ik zal eens een beetje meer uitleg geven. Bij de hagelschade is er meer schade opgetreden dan enkel en alleen aan mijn Berlingo. De andere schade is natuurlijk door mijn woningverzekering gedekt, maar hier verlies ik al 250€ op. Dan zijn er nog kleine andere spulen die schade geleden hebben, fietsen, beeldjes, tuin, ... , ik schat dat de schade hiervoor ongeveer 450€ is, hiervoor krijgt men geen vergoeding. Nu is het zo dat ik bij het rampenfonds enkel mijn Berlingo kan aangeven, hierbij word rekening gehouden men de economische waarde van de Berlingo, dan gaat er nog eens een vrijstelling van 250€ vanaf. Op dit ogenblik heb ik dus al 950€ verloren(hier komt nog eens de economische waardeverlies Berlingo bij en volgens sommige onder jullie nog eens bestekkosten, dus kan snel tot 1200€ oplopen). Indien ik dus een bepaald bedrag van het rampenfonds ontvang, kan ik met dit bedrag onmogelijk mijn wagen laten herstellen en ik vind het idioot(en ik denk dat ik niet de enige ben) om een wagen van 7 jaar te laten herstellen, als men deze nog 2 jaar verder zal gebruiken, het bedrag dat men nu in de herstelling steekt krijgt men NOOIT bij verkoop van deze wagen terug. Mijn bedoeling is dan ook om dit bedrag in mijn volgende nieuwe auto te investeren, dit is economisch gezien(toch volgens mijn portemonnee) het meest efficiente.


Ik hoop dat ik nu niemand beledigd heb, want dat is zeker niet mijn bedoeling, maar dat ik bepaalde mensen eens aan het nadenken heb gezet. Tevens hoop ik dat er iemand mijn eerste vraag uit deze thread beantwoord.

mvg,

STYLUS

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

ja stylus ik kan je denk wijzen begrijpen en zou het op gehaalde geld ook gebruiken om bij de nieuwe teleggen.
de vraag of het geoorloofd is is moelijk en moet een ieder zelf beslissen.


groetrjes jan.

Petje57 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je verstandig bent ga je naar een erkend herstelbedrijf en vraag daar eens wat een schadetaxatie kost.
Al zou dat 100,- euro kosten.........So what? Als het bijv. 200,- euro meer oplevert omdat zij de expertise en materialen in huis hebben om ook op plaatsen te kijken waar je misschien zelf niet aan gedacht hebt of waarvan zij weten dat het niet hersteld kan worden maar vervangen moet worden, heb je de kosten al weer dik terug verdiend en nog extra geld over.
Nu ben je er zelf al meer dan 1 week mee bezig en zij maken zo'n rapport met foto's binnen 1 uur. Je loopt dus nu al meer dan 1 week rente mis omdat de schadeuitkering ook minimaal 1 week later komt. En rente is ook geld. Wat is nu goedkoper?

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.