Citroën C4: Hakerig/stroef schakelen bij warme motor

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Hallo allemaal,

Ik heb sinds kort een Citroën c4 uit 2011.
Ik merkte op dat ik met langere ritten (minimaal 3 kwartier rijden) tijdens het terugschakelen vanuit z'n vier moeilijk naar neutraal kom . Dit is alleen wanneer de motor echt goed warm is. Wat ook opmerkelijk is is dat dit zich alleen voordoet wanneer ik rem, dan na een seconde de koppeling indruk en terugschakel. Niet als ik alleen de koppeling indruk of als ik eerst de koppeling indruk en dan rem. Dit is overigens alleen als ik rond een snelheid van 50 terugschakel. Ik moet de pook dan best een beetje doordrukken en soms gaat het gewoon helemaal niet. Vanaf 40 kmh en daaronder doet hij het zonder enig probleem. Andere versnellingen heeft hij ook geen probleem.

Heeft iemand toevallig een idee wat dit zou kunnen zijn?

Vriendelijke groet,
Bryan Fransen

Bryan417

Geplaatst door Bryan417 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pbierman18 (0), 4 jaar geleden

Onderste motorlager defect , te veel beweging ? Dan kantelt je bak en blokt en schakelt hij slecht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.