Citroën Xsara Picasso: Helemaal niets meer

Bouwjaar: 2007, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16 v

Hallo,

Ik bezit en Xsara Picasso 1.8 16v van 2001.
Sinds enkele dagen lijkt het soms net of er geen accu in mijn wagen zit. Wanneer ik de sleutel op contact zet brand alles keurig maar zodra ik ga starten valt alles weg en is hij helemaal 'dood'. Geen binnenverlichting, dashboard enz. Dacht eerst aan de noodschakelaar (rechts onder motorkap) maar dit kan volgens mij niet omdat deze alleen de benzine toevoer stopt. Heeft iemand een idee? Contactslot? Hoofdrelais? Vaak doet hij het na een paar keer proberen wel weer. Snap het even niet meer.

Martin

mhvandenberg

Geplaatst door mhvandenberg (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

320 (0), 17 jaar geleden

accuklemmen goed nazien.

mhvandenberg (0), 17 jaar geleden

Al geprobeerd. Zijn helemaal clean. Voor de zekerheid opnieuw gemonteerd maar geen effect.

320 (0), 17 jaar geleden

contactslot?

mhvandenberg (0), 17 jaar geleden

Zit ik ook aan te denken. Probeer eerst een schema te scoren.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

is de accu niet gewoon leeg ? Als je dan probeer te starten, trek je echt alle stroom weg. Je vermeld niet dat de auto niet start !?

mhvandenberg (0), 17 jaar geleden

Accu is niet leeg. Wanneer ik een paar keer op de inertia schakelaar druk heb ik het idee dat hij het wel doet. Dus andere schakelaar geprobeerd. Probleem blijft. Wanneer ik een paar keer de contactsleutel omdraai doet hij het opeens wel. Ook een keer de klemmen v.d. accu los en vast gemaakt. Hierna deed hij het ook weer. Dus ook starten.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

dan lijkt het erop dat je ergens een slecht contact / relais hebt, of dat je kortsluiting in de startmotor / startcircuit hebt.

davy2038 (0) PRO, 17 jaar geleden

laat de auto eens uitlezen,
kijk de massa eens na op de versnellingsbak
ben je zeker dat je startmotor niet hapert,lijkt me er wel niet op maar laat eens iemand op de startmotor tikken als hij niet gaat,
of meet of je spanning hebt op startmotor als je start
als hij niet start geeft dan op de stuurkabel van de starter eens 12 volt op om te kijken of hij dan aanslaat of gewoon de motor rond draait
dan kun je beginnen dingen uit te sluiten
succes

mhvandenberg (0), 17 jaar geleden

Ga morgen wel verder zoeken. Bedankt tot zo ver.

mhvandenberg (0), 16 jaar geleden

Probleem opgelost.

Hoofdrelais ingebrand. Werkt weer als vanouds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.