Citroën Xsara Picasso: Cruisecontrol werkt niet meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Soms weigert bij deze Picasso de cruise control. Als hij binnenkwam om er eens naar te kijken deed ie het natuurlijk gewoon. Nu echter weigerde hij gisteren en staat hij bij ons en werkt de cruise control niet.

Wie heeft hier ervaring mee en kan ons een hint geven?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (180) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Gerard van Ingen (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij een achteraf ingebouwde cruisecontrol van een Picasso bleek de voedingsdraad onder spanning te staan waardoor de glazen zweefzekering niet altijd contact maakte in zijn houder.

Gerard.

Siem Bijman (180) PRO, 16 jaar geleden

Dankje Gerard. Het betreft hier echter een origineel systeem en we hebben met een luchtspuitje de schakelaar schoongeblazen (is 1 groot blok wat niet uit elkaar gehaald kan worden) en hij werkte weer. Kan slecht contact zijn of ergens een breuk, maar dat is afwachten).

citroenmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Meestal is het de remlichtschakelaar, of de koppelingsschakelaar die dit soort problemen veroorzaakt. Ze kosten weinig, dus vervang ze allebei maar.
Overigens als er een storing in het motormanagement zit wordt ook de cruisecontrol uitgeschakeld. ook wanneer het een storing betreft die op zich niet veel met de cruise te maken heeft. dus dat kan ook nog, maar komt verhoudingsgewijs minder voor.

Siem Bijman (180) PRO, 16 jaar geleden

Gaan we doen citro. Overigens waren er geen motormanagement storingen gevonden bij het uitlezen, want aan die mogelijkheid hadden we ook zitten denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.