Citroën Berlingo 2004: het gloeirelais

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

goedenavond heren :

sinds 2 weken heb ik een probleem met mijn auto starten, dit probleem komt door het gloeirelais ( terwijl die al wel was vervangen twee maanden terug).

Maar nu is een van de kabels, ik weet het niet waar het vandaan komt, ik denk dat het de plusaansluiting is. Bij die kabel is er een gat weggesmolten op de gloeirelais, dan is er weer 2-3 dagen niets aan de hand en ineens start hij weer niet, en als hij niet start gloei ik hem 2 of 3 keer achter elkaar maar dan komt er een brand lucht vanuit de motorkap, ik heb gekeken en heb gezien dat die kabel (witte kabel) ik denk dat het de plusaansluiting is?) rondom weggesmolten is en daar komt die brandlucht dus vandaan...wie heeft hier ervaring mee, of weet de oorzaak hiervan? Ik hoop op advies van iemand....?

jasua

Geplaatst door jasua (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Vermoedt dat er een (te) grote overgangsweerstand is. Probeer de kabels weer los te nemen, en daarna goed het kabeloog en het tapeinde schoonborstelen, zodat er geen vuil en rotzooi meer aan zit. >Vervang indien nodig de aangetastte kabels/ draden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.