Citroën C5 Break automaat: Hoge electronische piep bij starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Sinds een aantal dagen geeft mijn C5 Break na direct na het indraaien van de contactsleutel (dus nog niet starten) een zeer hoge electronische piep. Deze houdt ongeveer 20 seconden aan en houdt dan weer op. Na het echt starten klinkt de piep dan weer en houdt ongeveer 10 minuten aan: tijdens het rijden wordt de piep langzaam zachter en houdt op een gegeven moment dan op.

Ik kan met zekerheid vaststellen dat het geluid geen waarschuwingssignaal is, maar verder is het onduidelijk waar het echt vandaan komt. Het lijkt uit de richting van het middenconsole te komen (radio / climate control) maar ik vind het het lastig de bron vast te stellen via het gehoor.

Herkent iemand het probleem? Zou ik er zelf nog iets aan kunnen doen of is het gewoon een ritje richting de dealer?

Specificaties:
Citroen C5 Break automaat
2.0 16V Différence
BJ. 2003
Benzine / LPG (Vialle)

Alvast bedankt voor de hulp!

Groet,
Martijn

mwarmoeskerken

Geplaatst door mwarmoeskerken (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Staat de airco aan?.

mwarmoeskerken (0), 17 jaar geleden

De airco staat op "auto" en ingesteld op 22 graden. Wanneer ik 'm op Eco zet maakt het echter geen verschil, en ook niet wanneer ik de ventilatie helemaal uitzet. (Alle knopjes al een keer uitgeprobeerd om te kijken waar het aan zou kunnen liggen).

Martijn

Mark zuule (0), 6 jaar geleden

Misschien de cruise control. Dat was iig bij mij het probleem en ik heb het stuurkastje ervan afgekoppeld en geen pieptoon meer

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

Mark zuule, dit topic is 10 jaar oud...zal wel opgelost zijn intussen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.