Citroën : Hoog benzineverbruik Picasso 1.8 16v

Ik ben in bezit van een Xsara Picasso 1.8 16v op LPG G3-AG Bouwjaar 2000. Bij de APK bleek dat het benzineverbruik veel te hoog was. Daar LPG als "Hoofdbrandstof" kon worden aangehouden kwam ik door de APK. Auto start op benzine en schakelt later over op gas, maar verbruik is veel te hoog voor die kleine stukjes.
Op warme dagen met een warme/hete motor (bv na het tanken) wil de auto ook niet op gas rijden. Nadat de motor enige tijd is afgekoeld, gaat dit wel.
Mijn garage (geen merkdealer) denkt aan de "lambdasondes". Nu kan ik die wel zo maar laten vervangen, maar misschien heeft iemand bij problemcar een tip.

Vast bedankt voor je reactie.

Ruud10672

Geplaatst door Ruud10672 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Maar als de lambdasondes niet goed werken dan geldt dat evenzo als ie op gas loopt. Dat maakt niet uit op gas of benzine, bij een auto van deze leeftijd. Heb je iets meer gegevens over de 4 gastest en lambda waarden?

Ruud10672 (0), 18 jaar geleden

Zo technisch ben ik niet Sytze. Ik weet alleen dat de co2 waarden op gas alleen in orde waren als de motor nog niet helemaal warm was. Daarna liepen ook deze waarden op.
Ben trouwens vergeten aan te geven dat het na een koude start het toerental (op benzine) ook nogal verschilt. Net of er iemand steeds het gaspedaal indrukt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Overig of stel zelf een nieuwe vraag.