Citroën : cruise-control

Hallo
Het probleem is dat af een toe de cruise-control niet werkt en soms werkt het geheugen (de toets met het pause tekentje) niet. Ik heb de auto uitgelezen maar er zaten geen fout-codes in het geheugen. Heb ook de bediening vanaf het stuur gecontroleerd met de testkast. Hierbij kwamen ook geen problemen naar boven. Wie herkend dit probleem en heeft een oplossing. Alvast vriendelijk bedankt. (kan het ook eventueel in de sleep-ring zitten??????)

moos7991

Geplaatst door moos7991 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

vtr123 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo. geen fout codes in bsi en motor?. bij een storing in mm werkt de cruisecontrole niet.een gevoelig punt zijn de rem en koppelingschakelaar.gr vtr

moos7991 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo vtr
nee er zitten geen fouten in de bsi en ook niet de motor. Als het een schakelaar is zou je dat toch kunnen uitlezen via de mm. Of is dat niet altijd zo. Bedankt voor het meedenken. gr Frits

vtr123 (0) PRO, 18 jaar geleden

de schakelaars zijn te controleren in de bsi bij parameters.ik zou eerst de koppelingschakelaar vernieuwen. dit zijn geen grote kosten. gr vtr

moos7991 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt. Waarschijlijk kom ik hier wel verder mee. GR. Frits

JOHN5671 (0) PRO, 18 jaar geleden

Frits is de Cruis-controle wel aangemeld in de BSI???
Al twee keer mee gemaakt (waarschijnlijk bij een update vergeten).


citroenmonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Schakelaarstoring hoeft geen storingscode te geven. Computer kan ook denken dat soms de koppeling of de rem wordt ingetrapt, en dit is dan natuurlijk iets wat kan voorkomen en dus normaal = geen storingscode.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Is dit een NFU motor ? (1600 16v 110pk) Hier is een software update voor de motor ebe voor. (bij peugeot)

moos7991 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo allemaal

bedankt voor de reacties

ik heb de auto nogmaals uit gelezen en dus ook de sensoren van de pedalen gecontroleerd. Ik kon met de lexia 3 niets vinden maar het de sensor/schakelaar van het koppelings pedaal doorgemeten en telkens gaf hij een anders weerstand na het bedienen. Deze heb ik dus maar snel vervangen.

groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Overig of stel zelf een nieuwe vraag.